This is Maria's

11 Νοε. 2017

Το thisismarias.com έγινε έξι μηνών την 1η Νοεμβρίου και εντελώς ξαφνικά την ημέρα των γενεθλίων του μου ήρθε ένα email με τα δέκα θέματα που διαβάσατε περισσότερο.

Ήταν μια μεγάλη έκληξη για εμένα, γιατί δεν ήξερα ότι με διαβάζετε τόσοι πολλοί! Όλο αυτό ξεκίνησε στις αρχές του 2017 για λόγους που οι πρώτοι αναγνώστες γνωρίζετε καλά (οι νέοι φίλοι μπορούν να πληροφορηθούν εδώ) και ουδέποτε ασχολήθηκα με επισκεψιμότητες, αριθμούς και κλικ. Δεν ήταν ποτέ αυτό το ζητούμενο...

Σας ευχαριστώ όμως, μου δίνετε δύναμη να συνεχίσω να μοιράζομαι σκέψεις, απόψεις και ιδέες, μου χαρίζετε την πολυτέλεια μιας εκτόνωσης ανεκτίμητης αξίας!

Το top-10 των θεμάτων μου με βάση την επισκεψιμότητά τους, είναι το παρακάτω. Το αναρτώ με αντίστροφη σειρά για να έχει... σασπένς! Στην 6η θέση, είχαμε ισοψηφία! 

10. Το στυλ των Ελλήνων μιας άλλης εποχής....

9. Ένα αγορίστικο εφηβικό δωμάτιο των '80s

8. Πρόταση γάμου Πρωταπριλιάτικα

7. Μπότοξ-ψυχής με τις φίλες των σχολικών χρόνων...

6α. Εμάς που ισιώνουμε τα κάδρα στους τοίχους, να μας αγαπάτε...

6β. Ο μπαμπάς μου και η Ούρσουλα Άντρες (ένα μάθημα ζωής)

5. Για εκείνους που δεν είπαν ποτέ "χρόνια πολλά μαμά"...

4. Μια βαζέλα απο τον Πειραιά... (κι όμως γίνεται!)

3. Η νύχτα που γεννήθηκε ο γιος μου....

2. "Ποιες είναι οι Πειραιώτισσες και πώς τις κατακτούνε"

1. Οι αγενείς "άνετοι" που τα λένε "χύμα και τσουβαλάτα"

Μαρία Παναγοπούλου

thisismarias.com
Follow me on Facebook

11 Νοε. 2017

Όλα ξεκίνησαν από τους φίλους του Facebook.

"Μας αρέσουν πολύ αυτά που γράφεις, αλλά πρέπει να γράφεις περισσότερα. Γελάμε πολύ με τις αναρτήσεις σου".

Εγώ βέβαια τις περισσότερες αναρτήσεις μου ΔΕΝ τις κάνω για να γελάσουμε, αλλά δεν το έκανα θέμα. Συνηθισμένα τα βουνά απ' τα χιόνια. Η ιστορία της ζωής μου.  Τις πιο σκληρές αλήθειες, τα μεγαλύτερα παράπονα, το άχτι και την πίκρα, πάντα τα έβγαζα "κάνοντας πλάκα".

"Να γράφω περισσότερα ρε παιδιά, αλλά πού; " η μόνιμη δική μου απορία .
" Φτιάξε ενα blog" η μόνιμη δική τους απάντηση.
"Blog? Μωρέ ποιον ενδιαφέρει ενα δικό μου blog? "
" Εμάς  Θες κι άλλους; "

Η αλήθεια είναι ότι δεν ήθελα κι άλλους. Η Έλενα Πολυκάρπου, η Τζένη Δημητριάδου, η Νινέτα Σκουλούδη, η Δέσποινα Μανδελενάκη, η Μαρία Σφυράκη, η Μάρα Χαρμαντά, η Φιλιώ Καρατζά και (φυσικά) οι φίλοι από τα χρόνια του σχολείου, ήταν φανατικοί και υπεραρκετοί αναγνώστες. 

Κάπως έτσι γεννήθηκε το πρώτο μου blog, στην διεύθυνση thisismarias.blogspot.gr 

Το ονόμασα This is Maria's. Για δυο λόγους:
-πρώτον γιατι αυτό το όνομα βρήκα διαθέσιμο (αφού προφανώς οι Μαρίες bloggers είμαστε τόσες πολλές που όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί ήταν πιασμένοι)
-δεύτερον γιατι υποσυνείδητα το This is Maria's παραπέμπει στο This is Sparta ( και κατ' επέκταση στον Τζέραρντ Μπάτλερ κι αυτο μόνο καλο πράγμα μπορείς να το πεις).

Σύντομα το thisismarias.blogspot άρχισε να μην μας χωράει! Τα θέματα χάνονταν, οι αναγνώστες αυξάνονταν και έτσι την Πρωτομαγιά του 2017 πήρα την απόφαση να μετακομίσουμε. Το thisismarias.com, έγινε το νέο μας σπίτι. Μην φανταστείτε site-υπερπαραγωγή. Ένα μεγάλο blog είναι. Ολομόναχη το έφτιαξα (γι αυτό παρακαλώ την επιείκεια σας-ευχαριστώ!).

Τι γράφω σε αυτό;  Ό. τι θέλω! Έτσι κι αλλιώς το να γράφω ιστορίες ήταν πάντα η καλύτερη μορφή ψυχοθεραπείας. Μέσα από αυτήν την ψυχοθεραπεία και πάντα με την δική σας παρότρυνση, γεννήθηκε και το πρώτο μου βιβλίο, το "ΕΙΔΑ, τον εαυτό μου στα μάτια σου" που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ωκεανός! 

Η διαδικτυακή επικοινωνία έχει σίγουρα πολλά μειονεκτήματα, όμως για εμένα ήταν η αφορμή να τολμήσω κάτι που για χρόνια απέφευγα: να μοιραστώ με ξένους ανθρώπους, σκέψεις, απόψεις και ιδέες. 

Σας ευχαριστώ λοιπόν!!

Μαρία Παναγοπουλου 
Follow me on Facebook


Υ. Γ.  Το κανονικό μου επίθετο ειναι Παναγοηλιοπούλου.  Εχει 8 συλλαβές και 16 γράμματα.  Αν υπάρχει κάποιο πιο ακατάλληλο για να κάνεις καριέρα.... blogger αυτό ειναι το Σπανοβαγγελοδημήτρης αλλά μου το πρόλαβε ο Αυλωνίτης στη Σωφερίνα. Γι αυτο προτίμησα το "κομμένο"  Παναγοπούλου που ειναι το επίθετο που έτσι κι αλλιώς χρησιμοποιώ πολλά χρόνια τώρα για "επαγγελματικο-καλλιτεχνικούς λόγους".