18 Σεπ. 2018

"Ξετρύπωσα" από την ντουλάπα μου 5 ρούχα των '90s που θα φορεθούν φέτος!

Τα τελευταία χρόνια κάποιοι τα αποκαλούν vintage. Εγώ συνεχίζω να τα λέω "η συλλογή δεν έχω τίποτα να φορέσω". Ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ περασμένων δεκαετιών, στριμωγμένα σε κούτες, συχνά κρύβουν μέσα τους "ενδυματολογικούς θησαυρούς" που έρχονται και ξανάρχονται στην μόδα και περιμένουν να τους δώσουμε μια τόση δα σημασία για να μας αποδείξουν ότι πάντα έχουμε κάτι να φορέσουμε.

Σε μια πρώτη ανασκαφή στην ντουλάπα μου, ανακάλυψα 5 τέτοιους "θησαυρούς", αγορασμένοι όλοι τους την δεκαετία του ΄90, που φέτος θα φορεθούν πολύ. Ρίξτε μια ματιά κι ύστερα τολμήστε κι εσείς μια "βουτιά" στις ντουλάπες σας.

Ξεκινάω από την λατρεμένη μου πλουμιστή μπλούζα. Ολομέταξη, κεντημένη στο χέρι, την αγόρασα από υπαίθρια αγορά second hand ρούχων στο Λονδίνο, τα Χριστούγεννα του 1994. Από ό,τι είδα στα σχετικά άρθρα μόδας, το "φορτωμένο" είναι και πάλι στην πρώτη γραμμή! Άρα και η μπλούζα μου!

Συνεχίζω στο ίδιο κλίμα. Από απλό υλικό (ελαστικό μακό) με περίτεχνο κέντημα, η ζακέτα αυτή κλείνει με μια κόπιτσα ψηλά στον λαιμό. Μέσα της δεκαετιας του '90 την απέκτησα αλλά το φετινό φθινόπωρο με βλέπω να την (ξανα)φοραω με λευκό t-shirt και τζην ή ίσως ένα καρώ γκρι-μπεζ παντελόνι, μια τάση που επίσης επανέρχεται δριμύτερη!

Καουμπόικες μπότες η επομενη ανακάλυψη, από τις αρχές της δεκαετίας του '90 στην ντουλάπα μου. Δεν χρειάζεται να τις περιγράψω. Ονειρεμένες, με μία λέξη. Θα τι φορέσω μέσα από παντελόνι αλλά και με φούστα μέχρι το γόνατο, κάνοντας τις πρωταγωνίστριες της εμφάνισής μου.

Και κλείνω με ένα κοτλέ σακάκι. Σε απαλό καμηλό χρώμα, είναι από τα κομμάτια που σκοπεύω να μην βγαζω από πάνω μου!

Θα επανέλθω! Με περισσότερους "θησαυρούς" από την συλλογή "δεν έχω τίποτα να φορέσω". Μέχρι τότε, ανασκουμπωθείτε να ανακαλύψετε τους δικούς σας. Η ανακύκλωση είναι μεγάλη υποθεση ΚΑΙ στην μόδα...

Μαρία Παναγοπούλου
thisismarias.com