27 Ιουν. 2017

Οι εκθαμβωτικές ρυτίδες του γέλιου...

Σχετική εικόνα

Συνάντησα πρόσφατα μια πολύ όμορφη γυναίκα που είχα καιρό να δω. Περασμένα 45, κατάλαβα αμέσως πως είχε κάνει κάποια αισθητική επέμβαση στο πρόσωπό της, από αυτές που χαρακτηρίζονται ως επιτυχημένες. Δεν είμαι κατά των επεμβάσεων, αν και δεν θα έκανα ποτέ. Ο λόγος; Πιστεύω πως πρέπει να γίνονται μόνο εάν μια γυναίκα νιώθει ότι πραγματικά τις έχει ανάγκη και θα την κάνουν να αισθανθεί καλύτερα. Και προσωπικά, δεν νιώθω κάτι τέτοιο.

Παρατηρώντας την όμορφη 45άρα, εντόπισα ότι κάτι δεν μου πήγαινε καλά πάνω της. Δεν είχαν παραμορφωθεί τα χαρακηριστικά της, ούτε είχε αποκτήσει εκείνη την πανομοιότυπη μορφή που έχουν οι περισσότερες γυναίκες μετά από αισθητική επέμβαση. Κάτι άλλο μου έφταιγε, αλλά δεν μπορούσα να το προσδιορίσω.

Το βρήκα την στιγμή που μου έδειχνε μια φωτογραφία των παιδιών της στο κινητό της τηλέφωνο, γελώντας από ευτυχία: δεν γελούσαν τα μάτια της! Δεν ξέρω πού οφειλόταν αυτό, αλλά όλο το πρόσωπό της από τη μύτη και πάνω ήταν "παγωμένο", ακίνητο και το βασικότερο όλων, δεν "γελούσε" μαζί της. Μόνο μια κίνηση των χειλιών έβλεπες, που θύμιζε χαμόγελο.

Ανατρίχιασα! Σκέφτηκα ότι αυτό που είχε κάνει στον εαυτό της ήταν ένας εκούσιος ακρωτηριασμός! Είχε συνειδητά εξαφανίσει τις ωραιότερες ρυτίδες που μπορεί να αποκτήσει ένας άνθρωπος. Αυτές του γέλιου!

Σημάδια στιγμών ευτυχίας, χαράς, ικανοποίησης, απόλαυσης... Σημάδια μιας ζωής που περνάει με αισιοδοξία και θετική διάθεση... Σημάδια ότι έζησες και ζεις, μια ζωή που αξίζει...

Όχι μωρέ κορίτσια! Μην το κάνετε αυτό στους εαυτούς σας...Είναι εκθαμβωτικές οι ρυτίδες του γέλιου. Και "έγκλημα" η εξαφάνισή τους...  Υπάρχουν άνθρωποι που θα πλήρωναν για να τις αποκτήσουν... 

Μαρία Παναγοπούλου
thisismarias.com

Follow me on facebook

Διαβάστε τη στήλη Ομορφιά

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα