11 Φεβ. 2018

"Δίνω κι εγώ οδηγίες στους ήρωες των ταινιών και των σίριαλ"

Για πολλά χρόνια πίστευα πως είναι κάτι φυσιολογικό το να δίνεις οδηγίες στους ήρωες των ταινιών και των τηλεοπτικών σειρών! Η συμβίωση με τον σύζυγό μου, ήταν εκείνη που μου αποκάλυψε την τραγική αλήθεια: υπάρχουν θεατές που ΔΕΝ το κάνουν! Αντιθέτως, κάθονται και παρακολουθούν αμίλητοι, χωρίς να φωνάζουν στην Τζόντι Φόστερ "πρόσεχε, είναι πίσω σου ο Χάνιμπαλ", χωρίς να υποδεικνύουν στον Αστυνόμο Μπέκα τον δολοφόνο, χωρίς να δίνουν μία χείρα βοηθείας στον Τομ Κρουζ στις "Επικίνδυνες Αποστολές 1,2,3,4,5 και 6"! 

Εγώ πάλι, είναι αδύνατο να μείνω απαθής. Συμμετέχω στην εξέλιξη, ταινιών, σίριαλ και εκπομπών, μιλώντας κανονικότατα στους ηθοποιούς και στους παρουσιαστές που βρίσκονται πίσω από την οθόνη, σαν να μπορούν να με ακούσουν.

Οι μισοί ήρωες του Κοκκινόπουλου στην "Ανατομία ενός εγκλήματος" θα είχαν γλιτώσει τον θάνατο, αν ακολουθούσαν τις συμβουλές μου.

Ο Άλκης Κούρκουλος δεν θα την είχε πατήσει από την Αλικάκη στην "Αναστασία" εάν έδινε βάση στις προειδοποιήσεις μου για τον πατέρα του. 

Η Μαίρη Χρονοπούλου θα καταλάβαινε τι κουμάσι είναι ο Αλέκος Αλεξανδράκης στο "Δάκρυα για την ηλέκτρα" και δεν θα πήγαινε να τρακάρει, αν λάμβανε υπόψιν της τις αποκαλύψεις που της κάνω κάθε φορά που βλέπω την ταινία.

Ο Έρικ στην "Τόλμη και γοητεία"  θα απέφευγε το κέρατο από την Μπρούκ, αν με άκουγε όταν του φώναζα να μην την παντρευτεί γιατί καλοκοιτάει τον Ριτζ

Και -φυσικά!- ο Ρίτσαρντ Γκιρ στην ταινία "Η άπιστη" θα είχε αποφύγει τον εξευτελισμό εάν έκανε αυτό που του έλεγα από την πρώτη κιόλας σκηνή: "δεν σου αξίζει Ρίτσαρντ, χώρισέ την την @$%&*#".

Η εξέλιξη δεκάδων κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, θα μπορούσε να είναι εντελώς διαφορετική χάρη στη δική μου βοήθεια και το ίδιο ακριβώς ισχύει και για αμέτρητες ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές της Ελληνικής τηλέορασης! Οι υποδείξεις που κάνω στους παρουσιαστές και στους συμμετέχοντες, είναι πάντα καίριες και ειλικρινά λυπάμαι που δεν έχουν την δυνατότητα να τις ακούσουν. 

Οι νουθεσίες μου στην Ναταλία Γερμανού για να αποτραπεί η αποχώρηση του Νίνο από το Fame Story 1...

Οι παραγγελιές μου στον Σπύρο Παπαδόπουλο για το τραγούδια που θέλω να πει ο καλεσμένος του στην "Στην υγειά μας ρε παιδιά"...

Οι συμβουλές μου στον Σάκη και στον Μουζουράκη για το πότε πρέπει να γυρίσουν την καρέκλα του "The Voice" και πότε όχι...

Οι παραινέσεις μου προς τον Ντάνο να έχει τον νου του στην Ευρυδίκη στο Survivor I...

Οι ερωτήσεις μου στον Αντώνη Σρόιτερ για να εκμαιεύσει την αλήθεια από τους μάρτυρες-κλειδιά που φιλοξενεί στην "Αυτοψία"...  

είμαι πεπεισμένη ότι θα έκαναν την διαφορά αν εισακούγονταν!

Αν έπρεπε ωστόσο να επιλέξω μία και μοναδική εκπομπή στην οποία δεν βάζω γλώσσα μέσα μου, μιλώντας αδιάκοπα με την παρουσιάστρια της, αυτή θα ήταν χωρίς δεύτερη σκέψη το "Φως στο τούνελ". Οι παρεμβάσεις μου στην Αγγελική Νικολούλη, είναι τόσο καταλυτικές, που συχνά νομίζω ότι εκείνη τις ακούει...τηλεπαθητικά και αναλόγως κανονίζει την πορεία της έρευνάς της. Γι αυτό και πολλές φορές, όταν τελειώνει η εκπομπή δίνω τα εύσημα στον εαυτό μου: "Μπράβο Μαρία, τον βρήκαμε κι αυτόν τον δολοφόνο", μου λέω.

Αν κάποιοι από τους αναγνώστες αυτού του άρθρου-εξομολόγησης ψυχής, ζείτε με ανθρώπους που κάνουν τα ίδια με εμένα, μία παράκληση έχω να σας απευθύνω (tην ίδια που επαναλαβάνω 25 χρόνια και στον σύζυγό μου): ΜΗΝ μας διακόπτετε! Δεν μιλάμε σε σας. Στον Τζέραρντ Μπάτλερ μιλάμε!

Μαρία Παναγοπούλου

thisismarias.com

follow me on facebook