27 Σεπ. 2017

Διαδικτυακός πρωτάρης ετών 50, τα κάνει μαντάρα στο Facebook!

Παλιός καλός φίλος, που οδεύει αισίως προς τα πρώτα -ήντα, αποφάσισε να εισέλθει στον θαυμαστό κόσμο του facebook. Δημιούργησε το προφίλ του, το στόλισε με φωτογραφίες και άρχισε να σερφάρει με ενθουσιασμό σαν να βρισκόταν στην Ντίσνεϊλαντ.

Αγνοώντας εντελώς τον τρόπο λειτουργίας του φατσοβιβλίου, δεν ήξερε, δεν ρώτησε να μάθει πως κάθε like του, κάθε σχόλιό του, κάθε νέα "φιλία" του, τα βλέπουμε όλοι! Οι φίλοι, οι συνάδελφοι, οι παλιοί συμμαθητές... Η γυναίκα του...

Το πρώτο λάθος έγινε την πρώτη κιόλας μέρα: έκανε like σε όσες σελίδες ξενοδοχείων ημιδιαμονής έβρισκε μπροστά του. Και πριν προλάβουμε να τον ειδοποιήσουμε, εκείνος προχώρησε και στο επομενο: άρχισε να ποστάρει στους "τοίχους" των πρώην του, στίχους τραγουδιών του αγαπημένου του ερμηνευτή Γιάννη Χαρούλη! Και δώσ' του "τότε κι εγώ θα θυμηθώ που σ' έχω αγαπήσει" και "ανταπόκριση ζητάνε οι καρδιές που αγαπάνε" και "απόψε θέλω να μεθύσω και να μη σκέφτομαι γιατί...".

Μέσα σε εικοσιτέσσερις ώρες τα είχε κάνει μαντάρα ο πρωτάρης και όταν έφτασαν τα μηνύματα "τρελός είσαι; τα βλέπουμε ΟΛΟΙ αυτά που κάνεις και γράφεις. και όταν λέμε ΟΛΟΙ εννοούμε και η γυναίκα σου!", ήταν πλέον αργά.

Χαμός στο σπίτι με την σύζυγο, που δεν την ένοιαξε τόσο η κρυφή του...δράση, όσο το ότι την έκανε ρεζίλι όπως χαρακτηριστικά του είπε. Δεν θα τολμούσα ποτέ να γράψω το πάθημά του, αν δεν είχα λάβει από την ίδια ένα μήνυμα και μάλιστα σταλμένο από το προφίλ του άντρα της!!

"Δεν φτάνει που την είδε εραστής-χάκερ, ξέχασε να κάνει αποσύνδεση και διάβασα ό.τι είχε προλάβει να στείλει ή να λάβει στο inbox. Ομολογώ ότι βρήκα την δική σου προειδοποίηση πολύ αστεία. Σε ευχαριστώ πολύ", μου έλεγε δίνοντάς μου παράλληλα το ελεύθερο να γράψω ελεύθερα για τον "αθώο γκαφατζή" της.

Θαύμασα την άνεση και ψυχραιμία της. Και γι αυτό αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας την ιστορία... 

Όσο για το τι ακριβώς έλεγε το μήνυμά μου προς τον σύζυγό της και φίλο μου;

"Δεν είναι παιδί μου καφετιέρα το facebook, βάζω κάψουλα πατάω on και έτοιμο το εσπρεσσάκι μου. Αν επιμένεις να το χρησιμοποιείς για να φλερτάρεις, μάθε τους κανόνες του! Αδικείς που αδικείς τον εαυτό σου με τον ρόλο του ηλεκτρονικού λιγούρη, μην εκθέτεις και την γυναίκα σου. Γιατί πρέπει να ξέρεις ότι τον λιγούρη πολλοί εμίσησαν, την προδομένη ουδείς...".

Μαρία Παναγοπούλου
thisismarias.com

Follow me on Facebook

Διαβάστε όλες τις αναρτήσεις του This is Maria's blog