21 Ιουν. 2017

Φασιστάκο, με μπύρα τα τρώμε τα σουβλάκια, όχι με ούζο!

Νέο ανθελληνικό παραλήρημα είχαμε πάλι από την Ολλανδία, δια στόματος του ακροδεξιού Γκέερτ Βίλντερς αυτή τη φορά. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο ολλανδικό Κοινοβούλιο για την επικύρωση της εκταμίευσης της δόσης προς την Ελλάδα, ο επικεφαλής του «Κόμματος για την Ελευθερία» κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ ανέφερε ότι οι Έλληνες "δεν μπορείτε να ξοδεύετε όλα τα χρήματά σας σε σουβλάκι και ούζο και στη συνέχεια να ζητάτε κοινωνικά επιδόματα".

Το βαρέθηκα το παραμύθι του τεμπέλη Έλληνα. Βλέπω καθημερινά δίπλα μου ανθρώπους όλων των ηλικιών να παλεύουν σκληρά για την επιβίωση. Να αναζητούν μια οποιαδήποτε δουλειά ή να κάνουν τρεις και τέσσερεις μαζί για να πάρουν στην καλύτερη περίπτωση 500 ευρώ το μήνα στο σύνολο. Βλέπω συνταξιουχους να κόβουν από τα είδη διατροφής για να πληρωθεί η ΔΕΗ. Από την ΔΕΗ για να πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ. Από τον ΕΝΦΙΑ για να πληρωθούν τα φάρμακα. Βλέπω παιδιά, στην ηλικία του 24χρονου γιου μου, να αισθάνονται χαμένα γιατί όταν ξεκινούσαν τις σπουδές τους, 5 και 6 χρόνια πριν όλοι τους λέγαμε "θα έχει τελειώσει η κρίση μέχρι να πάρεις το πτυχίο σου".  

Ναι, έγιναν λάθη, από πολλούς πολίτες στο παρελθόν, τόσο στην διαχείριση των χρημάτων που έβγαζαν όσο και σε εκείνα που δανείζονταν. Και στις δύο περιπτώσεις όμως, δεν τα έκλεψαν. Και το κυριότερο, πληρώνουν με αίμα τις συνέπειες. Πολλά κακά  μπορεί να καταλογίσει κανείς στον Έλληνα, όμως τεμπέλης δεν είναι!

Και με την ευκαιρία να πω στον ακροδεξιό Ολλανδό ότι τα σουβλάκια τα συνοδεύουμε με μπύρα οι Έλληνες. Το ουζάκι το προτιμάμε με ψαρομεζέ και φρέσκα χορταράκια. Από αυτά που τρώγονται...

Μαρία Παναγοπούλου
thisismarias.com

Follow me on Facebook

Διαβάστε όλες τις αναρτήσεις του This is Maria's blog

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα