11 Μαϊ. 2017

Τα τροχαία μας αφορούν όλους! Ραντεβού την Κυριακή 14 Μαϊου...

Tον Ιούλιο του 2012 μια μητέρα με τα επτάχρονα δίδυμα παιδιά της ενω βάδιζαν προς το σχολείο κτυπήθηκαν μέσα στη διάβαση της γωνίας Πατησίων και Τροίας απο οδηγό μηχανής μεγάλου κυβισμού, επαγγελματία οπλίτη, χωρις άδεια οδηγησης, που παραβίασε το κόκκινο τρέχοντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα τους τραυμάτισε βαρύτατα και τους τρεις και τους εγκατέλειψε.

Πέντε χρόνια μετά και ενω το ένα απο τα παιδιά έχει πλεον πιστοποιημένη αναπηρία 90% και όλη η οικογένεια αντιμετωπίζει τρομερά προβλήματα, το Αναθεωρητικό Ναυτοδικείο καταδίκασε το δράστη σε πέντε χρόνια με αναστολή και του επέστρεψε οριστικά την μηχανή -οργανο του εγκλήματος. Είχε λένε “πρότερο έντιμο βίο”: απλά οδηγούσε κάποια χρόνια χωρις άδεια…

Μ αυτη την απόφαση αποσοβήθηκε οριστικά   κίνδυνος να μη του ανανεωθεί η θητεία…Στο μεταξύ έβγαλε και άδεια οδήγησης….

Πέντε χρόνια μετα: η εγκατάλειψη θυμάτων τροχαίων έχει γίνει σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

Την Κυριακή 14 Μαίου στις 12.30 θα συναντηθούμε Πατησίων και Τροίας εκεί που η 10η πανελλαδική Ποδηλατοπορεία θα κανει μια ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ.

Καλούμε  όλους όσους δεν θέλουν να παραμένουν πια παθητικοί θεατές των φόνων και των τραυματισμών που καθημερινά πραγματοποιούνται στην άσφαλτο, όλους όσους αρνούνται να αποδεχτούν το καθεστώς ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΑΜΝΗΣΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ που ισχύει επί δεκαετίες στη χώρα μας, όλους όσους δεν αποδέχονται ότι το χειρότερο απ όλα τα εγκλήματα, η εγκατάλειψη θύματος αποτελεί πλημμέλημα…  να συναντηθούμε εκεί.

ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ Πατησίων & Τροίας Κυριακή 14 Μαίου 12.30μμ

Απέναντι στην κατανόηση και την θαλπωρή με την οποία αντιμετωπίζονται απο τις αρχές οι δράστες, να εκφράσουμε τη Αλληλεγγύη μας στα θύματα!

Χωρίς Δικαιοσύνη δεν θα υπάρξει Ειρήνη στους Δρόμους!

SOS Τροχαία Εγκλήματα 

Στη συγκέντρωση μας καλούν και οι "Μαμάδες στο Δρόμο" και η "Κίνηση ΠΕΖΗ".

Μαρία Παναγοπούλου

Follow me on facebook
Επιστροφή στην ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ