20 Ιουν. 2018

Παιδιά στην κουζίνα: γιατί και εμείς και τα παιδιά μας, είμαστε ό,τι τρώμε!

Δεν κάνω διαφημιστικές αναρτήσεις, δεν προωθώ προϊόντα ή υπηρεσίες μέσα από το blog μου, αν όμως δω μια ενδιαφέρουσα προσπάθεια νέων ανθρώπων, με φαντασία, όραμα και πρόταση, τότε νιώθω την ανάγκη να την μοιραστώ μαζί σας. Αυτό μου συνέβη και στην περίπτωση του "Παιδιά στην κουζίνα" της Ασπασίας Πρόβου.

Η Ασπασία ξεκίνησε να αφιερώνει χρόνο εθελοντικά, καθοδηγώντας εργαστήρια μαγειρικής και διατροφής για παιδιά, το 2012. Τότε, ήταν περισσότερο ως χόμπι που πήγαζε από το προσωπικό της ενδιαφέρον για τη διατροφή, ξεκινώντας από την ανάγκη να βελτιώσει τη διατροφή της δικής της οικογένειας. Όσο περισσότερο δούλευε μαζί με παιδιά, τόσο περισσότερα μάθαινε και προβληματιζόταν για τις επιπτώσεις της μη ισορροπημένης διατροφής τους, συνειδητοποιώντας την πολυδιάστατη σημασία του φαγητού. Αποφάσισε, λοιπόν, να κάνει κάτι για να συμβάλλει στη βελτίωση των παιδικών διατροφικών συνηθειών, εξοικειώνοντάς τα με τη μαγειρική και βοηθώντας τα να καταλάβουν καλύτερα τη αξία της θρέψης και της καλής τροφής, ώστε να γίνουν υγιείς ενήλικες από κάθε πλευρά – σωματική, πνευματική και συναισθηματική.

Για το σκοπό αυτό, δημιούργησε μια ομάδα παιδαγωγών και επιστημόνων για το σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων που απευθύνονται τόσο σε παιδιά, όσο και στους γονείς και τους δασκάλους τους. Την ομάδα αυτή αποτελούν δύο σεφ, δύο “γκουρού” εκπαιδευτικοί, ένας γενικός γιατρός και διαβητολόγος, μια οδοντίατρος, μια παιδίατρος, μία τεχνολόγος τροφίμων και μια ολιστική σύμβουλος υγείας.

Το "Παιδιά στην κουζίνα!", απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους.

Για τα παιδιά και τους εφήβους, οργανώνονται δράσεις που βοηθούν στην απόκτηση μιας πιο ολοκληρωμένη αντίληψη για τη διατροφή και το περιβάλλον και μια πιο υγιή σχέση με την τροφή, τη μαγειρική και την έννοια της θρέψης, ώστε να γίνουν υγιείς ενήλικες από κάθε πλευρά – σωματική, πνευματική και συναισθηματική. Παράλληλα υπάρχουν Εργαστήρια μαγειρικής και καλής διατροφής, Health coaching (Συμβουλευτική υγείας) για εφήβους, Πάρτι μαγειρικής και πολλά ακόμη.

Όπως όμως αναφέρουν οι δημιουργοι του "Παιδιά στην κουζίνα" "δεν θα μπορούσαμε να εργαζόμαστε βοηθώντας τα παιδιά να αποκτούν μια πιο υγιή σχέση με την τροφή, τη μαγειρική και την έννοια της θρέψης, χωρίς να στηρίζουμε και τους γονείς τους! Προσφέρουμε πληροφόρηση, έμπνευση και συμβουλευτικές υπηρεσίες, όλα με ανθρωποκεντρική και ολιστική προσέγγιση".

Στο site τους, paidiastinkouzina.gr, μπορείτε να βρείτε εξαιρετικές συνταγές που υπόσχονται να κάνουν τα μικρά σας να φάνε από cookies βρώμης μέχρι κριτσίνια με κολοκυθάκι, έξυπνα βίντεο, ειδήσεις και ανακοινώσεις για τις επόμενες δράσεις τους.

Εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία, γιατί τα παιδιά μας, όπως κι εμείς, είμαστε ό,τι τρώμε!

Μαρία Παναγοπούλου
thisismarias.com