13 Μαϊ. 2020

"Τι δουλειά κάνουν όλοι αυτοί που πήγαν για Πάσχα στα Ντουμπάια;"

Ο Στράτος Χ., είναι πτυχιούχος οικονομικού Πανεπιστημίου και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών και εργάζεται σε μεγάλη εταιρία τηλεπικοινωνιών "με έναν πολύ καλό για την εποχή μισθό". Παντρεμένος εδώ και τρία χρόνια με μία γιατρό, δεν έχουν ακόμη αποκτήσει παιδί λόγω της οικονομικής στενότητας που αντιμετωπίζουν αφού όπως χαρακτηριστικά μου γράφει στο μήνυμα που έστειλε στο thisismarias.com "πότε μπαίνουν, πότε βγαίνουν δύο μισθοί στο σπίτι μας, χαμπάρι δεν παίρνουμε".

Το θέμα που θέλησε να μοιραστεί μαζί μου, έχει να κάνει με τους "επωνύμους" που πέρασαν τις διακοπές του Πάσχα σε κάποιον εξωτικό προορισμό και δημοσιεύεται ελαφρώς "λογοκριμένο" αφού ο τρόπος έκφρασής του ξεπερνάει σε αρκετά σημεία τις προσωπικές μου "κόκκινες γραμμές".

"Σου γράφω για να με βοηθήσεις να απαντήσω σε ένα ερώτημα που με τσουρουφλίζει τις τελευταίες ημέρες: Tι δουλειά κάνουν όλοι αυτοί οι Έλληνες που κατέκλυσαν τα Ντουμπάια τις ημέρες του Πάσχα; Σου δίνω το λόγο της τιμής μου, δεν ζηλεύω τους ανθρώπους που καταφέρνουν να βγάλουν πάρα πολλά χρήματα από την εργασία τους, ακόμη και αν κρίνω ότι δεν τα αξίζουν. Συνεπώς το σχόλιό μου δεν αφορά στους διασήμους που βρέθηκαν σε εξωτικά μέρη ή σε μεγάλες πρωτεύουσες του κόσμου ή σε χλιδάτες βίλες της Μυκόνου, ξοδεύοντας τα πάμπολλα λεφτά τους.

Η αγανάκτησή μου επικεντρώνεται στους "άλλους". Κάτι τριτοτέταρτους ημιδιάσημους, που κάπου, κάπως, κάποτε, έκαναν μια δουλίτσα σε αυτό που αποκαλούμε Ελληνική show biz. Δουλίτσα κομπάρσου, τους περισσότερους εγώ δεν τους θυμάμαι, δεν τους ξέρω, η σύζυγος μου κάνει τις "συστάσεις" για να καταλάβω πάνω κάτω ποιός/ποια είναι αυτός/ή που ποζάρει στο υπερπολυτελές resort κι εύχεται "Χριστός Ανέστη" στα κορόιδα. 

Πώς καλύπτονται τα έξοδα αυτής της ζωής αγαπητή Μαρία; Μην μου απαντήσεις κι εσύ "μπορεί να έχουν καλούς φίλους" όπως μου λέει η αφελής μάνα μου! Πού είναι ρε παιδιά αυτοί οι φίλοι, να τους γνωρίσουμε κι εμείς! Φίλοι που σου πληρώνουν αεροπορικά, διαμονή, διατροφή, μετακινήσεις; Πώς είναι δυνατόν μια κυρία που έκανε ένα περασματάκι από την Ελληνική τηλεόραση, να μένει σε βιλάρα που θα ζήλευε και ο Χιου Χέφνερ; Πώς γίνεται ο ανεπάγγελτος που κάνει λέει "δημόσιες σχέσεις σε celebrities", σε μια χώρα που δεν έχει celebrities, να περνάει ζωή χαρισάμενη; 

Τι στα κομμάτια κάνουν; Εμπόριο σαρκός; Ουσιών; Παρανομίες; Βίζιτες; Πόθεν έσχες τα χρήματα με τα οποία πληρώνονται όλες αυτές οι χλιδές που χωρίς αιδώ μας πετάνε στα μούτρα μέσω social media, βροντοφωνάζοντάς μας "μαλάκα, κάτσε εσύ και κάνε μεταπυχιακά και αν δεις ποτέ το Νουμπάι σε καρτ ποστάλ, τυχερός θα είσαι!";

Θέλω να με πιστέψεις: χεσμένο το έχω και το Ντουμπάι και τις Μαλδίβες και τη Μύκονο και όλα αυτά τα δήθεν. Αν αύριο κέρδιζα το λαχείο, θα αγόραζα ένα σπίτι στην Πάτμο, το πιο "εξωτικό" μέρος του πλανήτη. Δεν είναι η ζήλεια για κάτι που λαχταράω και δεν έχω, το κίνητρό μου. Είναι η αγανάκτηση! Γιατί αντί να κυνηγάνε τον καστανά που δεν κόβει αποδείξεις, θα μπορούσαν να κάνουν ένα ντου στο instagram οι διώκτες του ΣΔΟΕ και να ζητήσουν από τις μπασκλασαρίες να δικαιολογήσουν την Ανάσταση στις Σεϋχέλλες. Εκεί να δεις "μαύρο χρήμα". Ασορτί με το "μαύρο τους το χάλι".

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Στράτος Χ."

Μαρία Παναγοπούλου
thisismarias.com