8 Δεκ. 2017

Οι γυναίκες που... "ψάχνονται"!

Δεν την γνωρίζω προσωπικά. Μιλάμε εδώ και καιρό μέσω facebook, μου σχολιάζει συχνά τα άρθρα μου, μου έκανε μία από τις πιο εύστοχες παρατηρήσεις για τις δύο ηρωίδες του βιβλίου μου "ΕΙΔΑ τον εαυτό μου στα μάτια σου" και μόλις προχθές μου εμπιστεύτηκε την προσωπική της εμπειρία.

Ετών 29 η (ας την πούμε) Ρενάτα, χώρισε μετά από έξι χρόνια γάμου και βιώνει σήμερα τον "ρατσισμό της γυναίκας που είναι μόνη" όπως τον χαρακτήρισε.

"Είναι αδιανόητο ότι ακόμη και φίλες μου, ή πιο σωστά γυναίκες που εγώ τις θεωρούσα φίλες μου, με αντιμετωπίζουν ξαφνικά ως "απειλή" για την οικογενειακή τους ευτυχία! Λες και οι χωρισμένες δεν έχουν τίποτε άλλο στο νου τους από το να φλερτάρουν και δη με τους άντρες των φιλενάδων τους. Πολλές αποφεύγουν να με καλούν στα σπίτια τους, ενώ μία μου είπε ευθέως "θα χαρούμε να κάνουμε μαζί Χριστούγεννα αλλά μην μου έρθεις με κανένα θεόστενο φόρεμα από αυτά που φοράς". Με εξοργίζει να με βλέπουν σαν γυναίκα που "ψάχνεται" με μοναδικά κριτήρια το ότι είμαι μόνη και προσέχω την εμφάνισή μου, ενώ ποτέ δεν έχω δώσει το παραμικρό δικαίωμα".

Γυμνάστρια στο επάγγελμα, με ένα καλογυμνασμένο σώμα που βλέποντας τις φωτογραφίες κατάλαβα ότι και με τσουβάλι να το ντύσει, πάλι καλλίγραμμο θα είναι, η Ρενάτα μοιράστηκε μαζί μου την πολύ ενδιαφέρουσα θεωρία της για τις γυναίκες που... ψάχνονται!

"Στα έξι χρόνια του γάμου μου, δεν σκέφτηκα καν να κοιτάξω άλλον άντρα. Κι όμως. Επειδή μου άρεσε να ντύνομαι πάντα θηλυκά, ένιωθα συχνά την δυσπιστία στα μάτια των άλλων γυναικών κι ας ήμουν ηλιθιωδώς όπως αποδείχτηκε  μονογαμική, αφού ο πρώην σύζυγος είχε κάνει την απιστία χόμπι. Σε αντίθεση με μενα, υπήρχαν πολλές πελάτισσες στο γυμναστήριο που εργάζομαι, λιγότερο νέες και καλοφτιαγμένες, που απατούσαν ασύστολα τους συντρόφους τους. Αρκετές μάλιστα λάνσαραν το προφίλ της σοβαρής, χαμηλοβλεπούσας, συνεσταλμένης ή συντηρητικής, αλλά στην πραγματικότητα φλέρταραν από τους γυμναστές μέχρι τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης και σπανίως έμεναν μόνο στο φλερτ. Η προσωπική μου εμπειρία λέει ότι η γυναίκα που "ψάχνεται" δεν φαίνεται ούτε από τα sexy ρούχα, ούτε από την ομορφιά, ούτε από την σχέση με το έτερό της ήμιση. Από το μάτι της φαίνεται. Που είναι πάντα έτοιμο να κεντράρει τον στόχο και να επιτεθεί. Αυτό είναι και το μεγάλο μου παράπονο. Ότι οι άνθρωποι μένουν στην εικόνα και καταλήγουμε άλλες να έχουμε το όνομα κι άλλες την χάρη", μου είπε κλείνοντας την κουβέντα μας η όμορφη Ρενάτα.

Μαρία Παναγοπούλου
thisismarias.com