29 Ιουν. 2017

Η ερωτική εξομολόγηση ενός πιστού άντρα (δεν είναι φάρσα!)

Δημοσίευσα πρόσφατα την ιστορία της Σωτηρίας, μιας αναγνώστριας 32 ετών, που ουσιαστικά έπεσε στην αγκαλιά ενός άλλου άντρα και τελικά  χώρισε από τον σύζυγό της, γιατί ο τελευταίος προτιμούσε τις κοκαλιάρες γυναίκες (και το έδειχνε!), ενώ η ίδια είναι ένα "ζουμερό" θηλυκό! Αυτό που ήθελε να μείνει από την ιστορία της είναι ότι "για κάθε έναν άντρα που προτιμάει μια άλλη, υπάρχει ένας ακόμη που τρελαίνεται για εσένα. Το μόνο που πρέπει να κάνεις, είναι να τον βρεις" (διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο). 

Σήμερα έλαβα με μεγάλη χαρά το email του νέου συντρόφου της Σωτηρίας, του Βασίλη. Του ανθρώπου που την ερωτεύτηκε γι αυτό ακριβώς που ήταν, την διεκδίκησε και την κατέκτησε. Μακάρι να μπορούσα να το δημοσιεύσω ολόκληρο αλλά επειδή είναι αρκετά μεγάλο ("όπως ο έρωτας μου για αυτήν" μου γράφει χαρακτηριστικά) είμαι αναγκασμένη να προχωρήσω σε... περικοπές. Με την ευχή ο έρωτας τους να αποτελέσει την εξαίρεση του κανόνα και να μην ξεπέσει ποτέ σε περικοπές.

"Είμαι ο Βασίλης και είμαι καλά εδώ και 12 μήνες που γνώρισα την Σωτηρία, της ψυχής και της ζωής μου. Διαβάζοντας το email που σου έστειλε αιφνιδιάστηκα που πήρε την απόφαση να σου γράψει και μάλιστα χρησιμοποιώντας τα αληθινά βαφτιστικά μας ονόματα! Βλέπεις ένα από τα βάρη που κουβαλάει μέσα της είναι ότι οι περισσότεροι γνωστοί της ακόμη και φίλοι της, την κατηγόρησαν γιατί τάχα διέλυσε με ευκολία μία σχέση 14ετίας! Πόση υποκρισία υπάρχει στον κόσμο! Φταίει η γυναίκα όταν επιλέγει να μην είναι με κάποιον που δεν την κάνει ευτυχισμένη, με κάποιον που κοιτάει σαν λιγούρης άλλες γυναίκες, με κάποιον που την μειώνει, με κάποιον που την πονάει, με κάποιον που τελικά δεν την εκτιμάει και δεν την σέβεται!

"Έλα μωρε, άντρας είναι" ακούς συνήθως. Πόσο βολικό, ε; Λοιπόν κι εγώ άντρας είμαι! Και δεν συμπεριφέρομαι με χυδαίο τρόπο στην γυναίκα της ζωής μου. Ναι, έχω ξενοκοιτάξει (και όχι μόνο ...κοιτάξει) κι εγώ στο παρελθόν, σε σχέσεις που δεν με γέμιζαν απόλυτα. Όμως η Σωτηρία είναι η γυναίκα των ονείρων μου! Και η ομορφότερη του σύμπαντος! Στα δικά μου μάτια! Φυσικά και θα θαυμάσω ένα ωραίο σώμα, μια ωραία παρουσία σε έναν χώρο. Δεν είμαι τυφλός, ερωτευμένος είμαι. Αλλά αρκετά συνειδητοποιημένος για να ξέρω ότι η γυναίκα είναι κήπος με σπάνια και ευαίσθητα λουλούδια. Θέλει ειδική περιποίηση, προσεχτικό πότισμα, φροντίδα, αφοσίωση και το βασικότερο: αγάπη. Μην αντιδράσουν οι φεμινίστριες. Με θαυμασμό στην γυναικεία φύση, δύναμη και ευφυία το λέω. Αν δεν της τα προσφέρεις εσύ, όντας απασχολημένος να τα προσφέρεις σε άλλους κήπους, είναι με μαθηματική ακρίβεια σίγουρο, ότι θα βρεθεί κάποιος άλλος να της τα προσφέρει. Και θα φταις εσύ γι αυτό. Εγώ λοιπόν, δεν θα άντεχα να χάσω τη Σωτηρία με δική μου ευθύνη κάνοντας τα ίδια λάθη με τον πρώην σύζυγό της. Και είμαι έτοιμος να κάνω ότι χρειαστεί για να μην την χάσω.

Κλείνοντας να σε ευχαριστήσω για τα κάλα λόγια που της είπες για μένα στην ηλεκτρονική σας επικοινωνία, αλλά δεν αξίζω τόσους επαίνους. Φτάσαμε να θεωρούμε αυτονόητο ότι ο άντρας νομιμοποιείται να κάνει και δέκα "στραβές" και φαντάζει εξωπραγματικός κάποιος που επιλέγει να πει όχι σε οτιδήποτε μπορεί να καταστρέψει την ομορφιά του λουλουδιού που έχει δίπλα του. Εγώ κάνω μόνο αυτό. Τίποτα φοβερό και τρομερό.

Ο Βασίλης της Σωτηρίας..."

Εγώ τώρα τι να σχολιάσω; Για να είμαι ειλικρινής, είχα αμφιβολίες ότι γράφτηκε από άντρα το κείμενο αυτό και όλο το υπολοιπο που δεν χωράει να δημοσιεύσω. Η Σωτηρία γέλασε όταν της το είπα και με διαβεβαίωσε ότι το έγραψε ο Βασίλης της. Ως εκ τούτου, θα πω μόνο ότι υπάρχει ελπίς κορίτσια... Α, και επειδή ξέρω πως θα ρωτήσετε, όχι, δεν έχει αδελφούς ο Βασίλης! Είναι μοναχοπαίδι!

Μαρία Παναγοπούλου
thisimarias.com

Επιστροφή στις Ιστορίες Αναγνωστών

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα