28 Ιουν. 2017

"Για κάθε άντρα που δεν του αρέσεις, υπάρχει ένας άλλος που τρελαίνεται για σένα"

Η Σωτηρία, είναι μια νέα γυναίκα 32 ετών, πρόσφατα χωρισμένη από τον εφηβικό της έρωτα, με τον οποίο μοιράστηκαν 14 χρόνια σχέσης και 10 έγγαμου βίου. Στο email που μου έστειλε, μου γράφει ότι ο λόγος που την οδήγησε στην αγκαλιά ενός άλλου άντρα και τελικά στο διαζύγιο, ήταν ότι ο πρώην σύζυγός της προτιμούσε τις κοκαλιάρες γυναίκες, ενώ η ίδια είναι ένα "ζουμερό" θηλυκό! Αυτό που θέλει να μείνει από την ιστορία της είναι ότι "για κάθε έναν άντρα που προτιμάει μια άλλη, υπάρχει ένας ακόμη που τρελαίνεται για εσένα. Το μόνο που πρέπει να κάνεις, είναι να τον βρεις".

Μεταφέρω κάποια από τα σημεία του email της που τα βρήκα πολύ ενδιαφέροντα:

"Όταν γνωριστήκαμε, ήμουν 17 ετών. Το σώμα μου είχε πάντα καμπύλες, αλλά εκείνη την εποχή ήμουν υπερβολικά αδύνατη. Στο πέρασμα των ετών, βάζοντας λίγα κιλά, η εικόνα μου άλλαξε. Δεν υπήρξα ποτέ παχουλή, όμως φαντάσου ότι ήμουν και παραμένω σαν την Βάνα Μπάρμπα στα νιάτα της. Ζουμερή, χυμώδης, που λέει κι ο αδελφός μου.

Ο πρώην άντρας μου, δεν μου είπε ποτέ πως δεν του αρέσω. Δεν μου το είπε με λόγια τουλάχιστον. Γιατί είναι κάποια πράγματα που λέγονται πολύ καλύτερα με το βλέμμα. Ο τρόπος που κοιτούσε τις υπερβολικά αδύνατες γυναίκες, ισοδυναμούσε με χιλιάδες λέξεις. Εμένα, δεν με είχε κοιτάξει ποτέ έτσι.

Στεγνά σώματα, με σκελετωμένα πόδια και ανύπαρκτα οπίσθια, τον έκαναν πάντα να στρέφει το κεφάλι του, σχεδόν 360 μοίρες, σαν τους δαιμονισμένους που βλέπουμε στις ταινίες. Έχασα πολλά χρόνια από την ζωή μου, προσπαθώντας να γίνω έτσι. Πόσο χαζή ήμουν!

Πρώτον γιατί ήταν πρακτικώς αδύνατο να γίνω κοκκαλιάρα.
Δεύτερον γιατί δεν ήθελα να γίνω αφού βρίσκω εντελώς αντιερωτικές τις γυναίκες αυτές. Τρίτον και βασικότερο, γιατί δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να εξαρτάς την αυτοεκτίμησή του από έναν άντρα που τελικά του αρέσει κάτι άλλο από αυτό που εσύ είσαι.

Ένιωθα χοντρή! Δεν ήμουν, όμως δίπλα σε μια ξερακιανή γυναίκα, έμοιαζα σαφώς τεράστια. Ήμουν σε αδιέξοδο. Και τότε, εμφανίστηκε στη ζωή μου ο Βασίλης. Με φλέρταρε από την πρώτη στιγμή εκθειάζοντας το σώμα μου! Του άρεσε "τρελά" όπως μου δήλωνε σε κάθε ευκαιρία. Του άρεσε η κοιλίτσα μου, το μπούστο μου, ο πωπός μου, τα γεμάτα πόδια μου... Παραξενεύτηκα. Τι του άρεσε από τα δικά μου πόδια; Αφού δεν ήταν τόσο αδύνατα ώστε να περνάει τρένο ανάμεσά τους... Δεν ήταν όπως τα λαχταρούσε ο πρώην μου...

Ο Βασίλης επέμεινε, με διεκδίκησε, με κυνήγησε. Κολακεύτηκα, αλλά αντιστάθηκα. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ να κάνω εξωσυζυγική σχέση. Γι αυτό και πέρα από κάποια γλυκόλογα ή μερικά sms, κράτησα τον Βασίλη σε απόσταση. Όλα άλλαξαν, πριν από δώδεκα μήνες.

Είμαστε σε μία κοινωνική εκδήλωση με τον πρώην άντρα μου, όταν πέρασε από το τραπέζι μας μια αποστεωμένη μπίμπο. Από αυτές με τα πρόσθετα πλατινέ μαλλιά που πέφτουν σαν μαρούλια μέχρι την πλάτη τους, με ένα κοντό φόρεμα που άφηνε σε κοινή θέα δύο καλαμάκια και δεκαπεντάποντα παπούτσια-σκαλωσιές. Του πετάχτηκαν τα μάτια έξω! Αυτό ήταν το τέλος του γάμου μας. Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, αρκεί μια στιγμή για να τελειώσουν όλα. Ακόμη και ο μεγαλύτερος έρωτας!

Σηκώθηκα, πήγα στην τουαλέτα και έστειλα μήνυμα στον Βασίλη. 

"Τι λες να πιούμε αύριο εκείνον τον καφέ που μου έχεις τάξει;" του έγραψα.

Χώρισα, δέκα μέρες μετά και φέτος συμπληρώνουμε έναν χρόνο σχέσης με τον Βασιλη. Δεν ξέρω πού θα οδηγήσει, όμως νιώθω σαν να είμαι η ομορφότερη γυναίκα του κόσμου! Νιώθω ξαφνικά ελεύθερη! Μπορώ να φάω πίτσα χωρίς να αισθάνομαι το βλέμα ενός άντρα καρφωμένο στις μπουκιές μου, έστω και διακριτικά. Αλλά το κυριότερο είναι πως όταν βγαίνουμε έξω, το κεφάλι του δεν γυρίζει, μακάρι να περάσει δίπλα του η ωραιότερη γυναίκα του κόσμου. Εγώ είμαι για αυτόν η ωραιότερη!Και όσο κρατήσει, σκοπεύω να το απολαύσω. Γιατί το αξίζω, μωρέ!"

Το μόνο που θα συμπληρώσω εγώ, είναι πως όλες οι γυναίκες το αξίζουμε. Ανεξάρτητα από εμφάνιση, κιλά, ύψος, ομορφιά... Αρκεί να το καταλάβουμε και να το πιστέψουμε..

Μαρία Παναγοπούλου
thisimarias.com

Επιστροφή στις Ιστορίες Αναγνωστών

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα