6 Μαϊ. 2017

"Α, ρε Πηνελόπη κόσμο που πήρες στον λαιμό σου περιμένοντας τον Οδυσσέα"

Το email που έλαβα από μία αναγνώστρια του thisismarias.com, έχει σαν κεντρικό του θέμα την νέα μορφή απιστίας μέσω ηλεκτρονικών συσκευών και ουσιαστικά αφορά στην ανάρτησή μου "Κουβεντιάζοντας για sexting και απιστία με τη Ροζουλία.

Η φίλη, αφού μου εξιστορεί την προσωπική της τραυματική εμπειρία που οδήγησε στην διάλυση του γάμου της μετά από 12 χρόνια, δεδομένου ότι ο σύζυγός της ήταν εθισμένος στο διαδικτυακό "καμάκι" και στο "ιντερνετικό σεξ, στο τέλος μου ζητάει να μην δημοσιεύσω τα πολύ προσωπικά σημεία της, από φόβο μην αναγνωρίσει κανείς την ταυτότητά της. Σέβομαι απολύτως την επιθυμία της και γι αυτό από την μακροσκελή εξομολόγηση των 1790 λέξεων (!) επιλέγω να μοιραστώ μαζί σας μόνο μία παράγραφο. Είναι γενικού περιεχομένου και σε καμία περίπτωση δεν "προδίδει" την συντάκτρια του email, όμως αισθάνομαι ότι αφορά έναν πολύ μεγάλο αριθμό γυναικών...

"Πέρασα τα τελευταία χρόνια της ζωής μου παριστάνοντας την Πηνελόπη, που περιμένει υπομονετικά τον παραστρατημένο σύζυγο να ξαναμπεί στον σωστό δρόμο. Έκλεισα τα αυτιά και τα μάτια μου στους "μνηστήρες" και επέμεινα πεισματικά ότι η κατάσταση σώζεται. Δεν σώθηκε τελικά. Φοβάμαι ότι η ομηρική Πηνελόπη, μόνο ως ηρωίδα της Οδύσσειας μπορεί να υπάρξει. Γιατί την ακυρώνει ένας παράγοντας αδυσώπητος, που δεν μπορεί να περιμένει ούτε δευτερόλεπτο έτσι αδιάκοπα που κυλάει. Λέγεται χρόνος.

" Και κάπως έτσι, εγώ ξύπνησα ένα πρωί και ήμουν 42 ετών. Είχα χάσει μερικά από τα πιο λαχταριστά χρόνια της γυναικείας μου υπόστασης, πέφτοντας θύμα του Ομήρου. Α, ρε Πηνελόπη πόσο κόσμο πήρες στον λαιμό σου! Μάθε λοιπόν Πηνελοπίτσα μου πως στην πραγματική ζωή, οι γυναίκες που προδίδονται, πονάνε, απογοητεύονται, μιζεριάζουν, υπομένουν και περιμένουν, μαζί με όλα αυτά μαραίνονται κιόλας. Και τότε οι μνηστήρες την κάνουν κι ο σύζυγος-Οδυσσέας είτε τους ακολουθεί και γίνεται Λούης, είτε βολεύεται με την ανοχή της καημένης συμβίας του και συνεχίζει ακάθεκτος τις κοντινές "εκδρομούλες" στα νησάκια γύρω από την "Ιθάκη" του.

"Τώρα που εκτός από παθούσα είμαι και μαθούσα, μπορώ με ταπεινότητα να δώσω μία συμβουλή σε όσες κάνουν το ίδιο λάθος με μένα: δεν είναι Πηνελόπη ο χρόνος γυναίκες, για να ζει με την αναμονή του θαύματος. Πάρτε το χαμπάρι όσο είναι καιρός και εγκαταλείψτε την "Ιθάκη" για άλλες πολιτείες..."

Μαρία Παναγοπούλου
thisismarias.com