20 Σεπ. 2017

Tο αδελφάκι μου φεύγει τρεις μήνες στα ξένα για δουλειά

Ο μικρός αδελφός μου (καλά, δεν τον μεγάλωσα και στα πόδια μου...) φεύγει σήμερα για ένα μακρινό προορισμό, όπου θα μείνει τους επόμενους τρεις μήνες για δουλειά. Δεν είναι η πρώτη φορά που θα λείψει για τόσο καιρό, όμως παλιότερα, όσο ο γιος του ήταν μικρούλης, τα πράγματα ήταν πιο εύκολα.

Είναι δύσκολο να απουσιάζεις από τον τόπο σου, το σπίτι σου και τους δικούς σου ανθρώπους, ειδικά όταν η δουλειά σου δεν είναι π.χ. ναυτικός και δεν το έχεις συνηθίσει (αν υποθέσουμε ότι συνηθίζεται), όμως στους καιρούς που ζούμε κάποιες φορές καλείσαι να το πράξεις, με την πεποίθηση ότι κάνεις το καλύτερο δυνατό για το παιδί σου και την οικογένειά σου. Με αυτήν την πεποίθηση, τον αποχαιρέτησα κι εγώ σήμερα το πρωί. Ότι η απόφαση που πήρε είναι η καλύτερη!

Τράβηξα και μια selfie για να θυμόμαστε τη στιγμή αλλά λίγο ο ήλιος που ήταν κόντρα, λίγο η εκτυφλωτική λάμψη μας (λέμε τώρα...), ήρθε και βγήκε μαύρη η φωτογραφία, φτυστοί ο Μάικλ Τζάκσον στα σκούρα του φαινόμαστε. Δεν πειράζει. Διάλεξα μια άλλη από το άλμπουμ με τις παιδικές αναμνήσεις μας, εμφανισιακά έχουμε λιγουλάκι αλλάξει, αλλά όχι υπερβολικά πράγματα. Αξίζει τον κόπο να παρατηρήσετε το... σικάτο ντύσιμό μας καθώς και τον trendy διάκοσμο του υπνoδωματίου τον γονιών μας, τέλη της δεκαετίας του '70.

Καλή διαμονή στα ξένα λοιπόν Νίκο Παναγοηλιόπουλε και μην ανησυχείς για τίποτα. Εδώ, όταν με το καλό γυρίσεις θα είναι όλα όπως τα άφησες. Και τα κακά και τα καλά. Η χώρα θα έχει τα χάλια της. Δουλειές δεν θα υπάρχουν κι όσες υπάρχουν θα πληρώνουν πενταροδεκάρες. Η ομάδα σου (πολύ φοβάμαι) θα είναι και πάλι πρωταθλήτρια χειμώνα (και θα ετοιμάζεται για άλλο ένα πρωτάθλημα ποδοσφαίρου γαμώτο!). Ο γιος σου δεν θα έχει (όπως πάντα)  "τίποτα για διάβασμα". Κι εμείς θα ετοιμαζόμαστε να αποχαιρετήσουμε το 2017 και να αρπαχτούμε από το 2018 με την ελπίδα ότι θα είναι καλύτερο. Υγεία να έχουμε, να το υποδεχτούμε όλοι μαζί και τα υπόλοιπα, θα έρθουν. Κι αν δεν έρθουν θα συνεχίσουμε να ζούμε και χωρίς αυτά!

Καλό ταξίδι!!

Μαρία Παναγοπούλου

thisismarias.com

Follow me on Facebook