13 Μαϊ. 2017

Το δώρο του 24χρονου γιου μου για τη γιορτή της μητέρας!

Έχουν μια συγκινητική τρυφερότητα τα αγοράκια από την στιγμή που αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τον κόσμο, εντελώς διαφορετική από το κοριτσίστικο νάζι, την καπατσοσύνη και το "νιαούρισμα". Μια τρυφερότητα "καμουφλαρισμένη", αλλά βαθιά και αληθινή, που όταν εκδηλώνεται γίνεται γιατί την αισθάνονται και σπανίως για να κερδίσουν κάποιο αντάλλαγμα. Γεννιούνται "μπουνταλάδες" (με την καλή έννοια) στο θέμα αυτό οι άντρες και όταν αρχίζει το σχολείο και η επαφή με τα άλλα παιδάκια του φύλου τους τότε ξεκινάει και το "φιλτράρισμα" της τρυφερότητάς τους γιατί πρέπει να παραστήσουμε και "τα αντράκια".

Ο (24χρονος πλέον) γιος μου δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Χθες, κάπου μεταξύ δουλειάς, σχολής και επαγγελματικών ραντεβού, πέρασε από το σπίτι και μου έφερε και ένα πακετάκι μπισκότα γνωστής μάρκας. Η επίσημη δικαιολογία ήταν ότι επειδή είμαι σε δίαιτα (με διαιτολόγο τον ίδιο όπως σας έχω πει) και μου λείπει η λατρεμένη σοκολάτα, σκέφτηκε να μου τα αγοράσει λόγω χαμηλών θερμίδων. Όταν τα άνοιξα όμως, είδα ότι είχαν πάνω τους τη λέξη ΜΑΜΑ.

 -Α, είναι για την γιορτή της μανούλας, του είπα.

-Χαζές είναι αυτές οι γιορτές, μου απάντησε με το ίδιο ειρωνικο-σκανταλιάρικο ύφος που είχε 4 ετών (όσο ήταν στην αριστερή φωτογραφία που αναρτώ), διατηρεί σήμερα που είναι 24 (όσο είναι στην δεξιά φωτογραφία) και να ναι γερός νομίζω πως θα συνεχίσει να το έχει μέχρι 104!

-Χαζές, ξεχαζές, έλα να σε φιλήσω, τον βούτηξα και του ΄σκασα το φιλί.

-Να τρως ένα μπισκοτάκι το μεσημέρι κι ένα το βράδυ μετά το φαγητό για τις επόμενες 12 μέρες μέχρι να τελειώσει το πακέτο, συνέχισε στον ίδιο επίσημο τόνο.

-Γιατί παιδί μου; Αντιβίωση είναι τα μπισκοτάκια και θα παίρνω μόνο ένα μεσημέρι-βράδυ για 12 μέρες;, αντέδρασα εγώ.

- Έχουν 24 θερμίδες το καθένα. Που σημαίνει 48 τα δύο. Αν τρως παραπάνω, θα πρέπει να σου κόψω κάτι από το φαγητό σου, με απείλησε.

-Κόψε μου το μπρόκολο, πρότεινα όλο χαρά εγώ.

-Το μπρόκολο δεν έχει τόσες θερμίδες. Λοιπόν φεύγω γιατί έχω ραντεβού και να ξέρεις ότι θα τα μετράω τα μπισκοτάκια. Αν φας παραπάνω θα στα πάρω πίσω.

-Γιατί με τους πελάτες σου είσαι καλός και με μένα τόσο αυστηρός παιδί μου; Πού έμοιασες;

-Καλή ερώτηση! Και όλοι ξέρουμε την απάντηση! Γεια σου μανούλα Χίτλερ!

Γι αυτό σας λέω. Δεν συγκρίνεται με τίποτα η "καμουφλαρισμένη" τρυφερότητα των γιων. Ούτε καν με την νοστιμιά των μπισκοτακίων με σοκολάτα και κακάο, που γράφουν πάνω ΜΑΜΑ. 

Χρόνια πολλά μανούλες!

Μαρία Παναγοπούλου

Follow me on Facebook

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα