5 Ιουλ. 2017

Η μαμά μου και ο Ντάνος

Σε κάθε οικογένεια υπάρχει ένα μαύρο πρόβατο... Στη δική μας είναι η μαμά μου. Που δεν έβλεπε Survivor. Καθόλου! Ήταν μία από τους λίγους, ελάχιστους, μετρημένους στα δάχτυλα του χεριού Έλληνες, που δεν κόλλησαν με το τηλεοπτικό φαινόμενο που σάρωσε τηλεθεατές, κανάλια, διαφημίσεις...

Τις μοναχικές ώρες που όλη η υπόλοιπη Ελλάδα ζούσε στους ρυθμούς του Αγίου Δομίνικου η δική μου μάνα έκανε άλλα, τρελά, πράγματα. Έβλεπε σίριαλ, ταινίες, διάβαζε βιβλία, σέρφαρε στο διαδίκτυο ή στο facebook (γιατί είναι και facebook- maniac η μητέρα).

"Να κανονίσετε μια συνάντηση όλοι εσείς που δεν παρακολουθείτε Survivor, να γνωριστείτε, να πιείτε έναν καφέ. Χωράτε άνετα στην κουζίνα σου, οπότε γιατί δεν το κανονίζεις;" την πείραζα αλλά εκείνη απτόητη. 

"Παιδί μου το είδα μια μέρα και βαρέθηκα. Κάνανε όλη την ώρα το ίδιο πράγμα. Σκαρφαλώνανε, βουτάγανε, πετούσαν μπαλάκια και μετά από την αρχή άντε πάλι σκαρφαλώνανε, βουτάγανε, πετούσαν μπαλάκια", μου απαντούσε και συνέχιζε την δική της πορεία.

Μέχρι προχθές, Δευτέρα, δύο μέρες πριν από τον τελικό του Survivor. Που για έναν απροσδιόριστο λόγο (άβυσσος η ψυχή της μάνας) αποφάσισε να στηθεί μπροστά στην οθόνη και να δει το πρόγραμμα που έγινε μανία... Μου τηλεφώνησε μετά από 10 λεπτά.

"Στο Survivor παίζει ένας που είναι ίδιος με τον  Α...." μου είπε αναφέροντας το όνομα κάποιου με τον οποίο κάναμε μαζί καλοκαιρινές διακοπές σε ένα χωριό της Εύβοιας. Πολύ καλό παιδί, αλλά μεγαλωμένο σε ελαφρώς πρωτόγονες συνθήκες. Μικροσκοπικός, δεν φορούσε ποτέ παπούτσια, σκαρφάλωνε με αφύσικη ευκολία σε βουνά και λαγκάδια, κοιμόταν χειμώνα καλοκαίρι στην αυλή... 

"Ποιόν εννοείς ρε μαμά;" την ρώτησα γιατί δεν έβλεπα κανέναν που να μοιάζει στον μικρόσωμο φίλο από τα παλιά που ανεβοκατέβαινε σαν στον Μόγλη στα δέντρα.

"Ντάνο νομίζω τον φωνάζουνε" μου απάντησε.

"Ρε μαμά! Ο Ντάνος είναι ο πιο δημοφιλής παίκτης, ειδικά στις γυναίκες. Κι εσύ τον βρίσκεις ίδιο με τον Α....;", την μάλωσα.

"Ποιός παιδί μου; Ο κοντούλης, στραβοκάνης που περπατάει ξυπόλητος και σκαρφαλώνει παντού σαν τσίτα, αρέσει στις γυναίκες; Παλιά μας άρεσε ο Νίκος Κούρκουλος. Τώρα... Κρίση και στους άντρες;" σχολίασε και λίγο πριν κατεβάσει το ακουστικό συμπλήρωσε δήθεν αδιάφορα "Εμένα πάντως μου αρέσει ένας που τον λένε Βασάλο νομίζω. Αυτός μάλιστα. Είναι κούκλος".

Αμάν βρε μαμά... 10 λεπτά το είδες, δεν σου άρεσε, αλλά ο Βασάλος, Βασάλος...

Μαρία Παναγοπούλου
thisismarias.com

Follow me on Facebook

Διαβάστε τη στήλη Media