30 Μαϊ. 2017

Η Μπάρμπι αντιδήμαρχος, με μισθό 2.137 ευρώ (!)

Περιμένω τη σειρά μου σ’ ένα ΑΤΜ. Μόλις τελειώνει ο προηγούμενος πλησιάζω στο μηχάνημα και τσουπ!, έρχεται από το πλάι αεράτη μία κυρία και μου παίρνει τη θέση.

«Συγγνώμη δεν βλέπετε ότι είμαι πριν από εσάς;», της λέω θυμωμένα.

«Α, για λεφτά περιμένετε κι εσείς;», με ρωτάει έκπληκτη.

«Όχι για την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας», την ειρωνεύομαι αλλά προφανώς δεν το αντιλαμβάνεται. Ούσα πλέον βεβαία ότι εγώ βρίσκομαι εκεί για την Ολυμπιακή Φλόγα και ουχί για τραπεζική συναλλαγή, στέκεται αγέρωχη μπροστά στο μηχάνημα. Δίνω τόπο στην οργή και την παρατηρώ καλύτερα από το πλάι. Φοράει ένα μίνι σιέλ ταγέρ, ψηλοτάκουνες κίτρινες γόβες και από το κεφάλι της κρέμονται πολλά μαλλιά, μακριά, αφύσικα, σαν μαραμένα παραπούλια. Δεν είναι νέα. Περασμένα 50, αλλά με δέρμα-παγοδρόμιο από τις επεμβάσεις και φρύδι ανεβασμένο στο διάστημα. «Η Μπάρμπι στην εμμηνόπαυση», σκέφτομαι.

«Έχει εμπόδιο. Δεν μπαίνει η κάρτα», μου νιαουρίζει ναζιάρικα.

«Μάλλον την βάζετε ανάποδα», υποθέτω το αυτονόητο.

Χαμογελάει χαρούμενη για την λύση του μυστηρίου και με μία αποφασιστική κίνηση αναποδογυρίζει την κάρτα και την σπρώχνει στο ΑΤΜ με την πλευρά που έχει την θέση υπογραφής του κατόχου προς τα πάνω!

«Έχει εμπόδιο. Δεν μπαίνει», επαναλαμβάνει με ύφος απροστάτευτου κουταβιού τώρα.

Την πλησιάζω, παίρνω την κάρτα, την βάζω από την σωστή πλευρά και της ζητάω να συνεχίσει τη συναλλαγή της.

«Αχ μπράβο. Ήθελε δύναμη», με επιβραβεύει και χαμηλόφωνα συμπληρώνει: «Μπορείτε να με βοηθήσετε; Τη χρησιμοποιώ μόνο για αγορές γιατί κάνει πάντα ο σύζυγος μου τις αναλήψεις».

«Να σας βοηθήσω αλλά δεν πρέπει να μου αποκαλύψετε το pin σας. Θα το πληκτρολογήσετε μόνη σας».

«Ναι το ξέρω! Και ο άντρας μου με μαλώνει που έχω βάλει την χρονολογία γέννησης μου για pin αλλά μόνο αυτή θυμάμαι».

Πατάω ό,τι πρέπει να πατηθεί, στρέφω το κεφάλι μου από την άλλη μεριά και της ζητάω να βάλει τον κωδικό. Το επόμενο δευτερόλεπτο νιώθω το δάχτυλό της να με χτυπάει στον ώμο.

«Δεν μπορώ. Τα νύχια μου είναι φρέσκα και φοβάμαι ότι το ακρυλικό θα ξεκολλήσει», απολογείται δείχνοντας με καμάρι δέκα τεράστια ψεύτικα σιέλ νύχια με ζωγραφιστές μαργαρίτες στις άκρες τους.

«Τέλος πάντων… Πείτε μου τους τέσσερις αριθμούς», συμβιβάζομαι καθώς η ουρά πίσω από το ΑΤΜ έχει αρχίσει να μεγαλώνει.

«Την χρονολογία γέννησής μου δηλαδή;», με ρωτάει με εμφανή την ταραχή.

«Ναι. Αφού αυτή είναι το pin σας...»

«Αφήστε! Δεν χρειάζομαι μετρητά. Θα καλέσω Ράδιο ΤΑΧΙ που να πληρώνεις με κάρτα. Πάντως είστε ευγενέστατη. Να, πάρτε τα στοιχεία μου και αν ποτέ χρειαστείτε κάτι είμαι στη διάθεσή σας», μου λέει και αποχωρεί θριαμβευτικά.

«Αντιδήμαρχος», διαβάζω την ιδιότητα που αναγράφεται κάτω από το ονοματεπώνυμό της! Σε μεγάλο, πολύ μεγάλο Δήμο, της Αττικής! Από αυτούς που ο μηνιαίος μισθός των Αντιδημάρχων είναι 2.137,50 ευρώ μαθαίνω… This is a Barbie’s world, που θα έλεγε (προσαρμοζόμενος στην εποχή μας) και ο Τζέιμς Μπράουν…

Μαρία Παναγοπούλου
thisismarias.com

Εφημερίδα ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ (28/5/2017), στήλη "Με το μάτι της Μαρίας