2 Μαϊ. 2017

Κύριε μαέστρο της ΔΕΗ (εσείς με το μισθό των 1.875 ευρώ...)

Είδηση της εβδομάδας: η ΔΕΗ προσέλαβε, λέει, καλλιτεχνικό διευθυντή για τις Χορωδίες της, με μισθό 1.875 ευρώ μηνιαίως. Κι εγώ σκέφτηκα να του στείλω μία επιστολή στήριξης και βοήθειας.

«Αγαπητέ κύριε καλλιτεχνικέ διευθυντή,

εσείς που μέχρι τον Δεκέμβριο θα λάβετε 15.000 ευρώ για να οργανώσετε τις Χορωδίες της ΔΕΗ, αφού προηγουμένως σας εκφράσω τον απεριόριστο θαυμασμό μου, ήθελα να σας πω να μην ακούτε τους εμπαθείς κομπλεξάρες που σας ζηλεύουν. Διότι αν δεν έχει η ΔΕΗ μαέστρο, μαέστρο μου, ποιός θα έχει; Το Μέγαρο Μουσικής ή το Διογένης Studio; 

Επικοινωνώ μαζί σας γιατί θέλω να σας βοηθήσω αφιλοκερδώς να ετοιμάσετε το νέο διαφημιστικό της ΔΕΗ με τραγούδια ερμηνευμένα από τις χορωδίες σας! Τραγούδια τα οποία θα βρίθουν κοινωνικών μηνυμάτων για τους καταναλωτές και θα έχουν σκοπό να τους ευαισθητοποιήσουν στο τόσο σοβαρό θέμα της ενέργειας.

Για την έναρξη επέλεξα τον Τόλη (ένας είναι ο Τόλης- η ΔΕΗ δεν είναι πια μία, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση...) με το "θέλω να πέφτει χιόνι όταν ξανάρθεις κι εγώ να ’χω πλαγιάσει από νωρίς, ν’ ανοίξεις και προτού το φως ν’ ανάψεις να τρέξεις στο κρεβάτι να με βρεις", καθώς h σπαραχτική έκκληση του ερμηνευτή "προτού το φως να ανάψεις" είναι μια γροθιά στο στομάχι των καταναλωτών που το ανάβουν και για ψύλλου πήδημα…

Συνέχισα με Άντζελα και "κλείσε φώτα κλείσε μάτια και θα κάνω εγώ κομμάτια, την αγάπη την παλιά σου σε μια νύχτα", αφού θεωρώ πως το γεγονός ότι κοτζάμ Λαίδη παρακινεί τα πλήθη να «κλείσουν φώτα», θα αποτελέσει ένα ισχυρό χτύπημα στην κατασπατάληση ηλεκτρικής ενέργειας.

Το τρίτο άσμα το οποίο διάλεξα να ερμηνεύσουν οι χορωδίες της ΔΕΗ, είναι της Πίτσας Παπαδοπούλου που μέσα από τον αλληγορικό στίχο " κι έχω το φως ν’ ανάβει, για να δεις πως δεν κοιμάμαι, όμως τζάμπα καίει η λάμπα, τζάμπα σε θυμάμαι", δίνει σε όλους το σαφές μήνυμα ότι "το τζάμπα πέθανε" (και μαζί του σε λίγο και οι Έλληνες, χωρίς ρεύμα-ψυγείο-θέρμανση-κλιματισμό...).

Κλείνοντας κύριε μαέστρο μου, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να εντάξετε στο ρεπερτόριο του διαφημιστικού σας και ένα τραγούδι μιας νέας τραγουδίστριας. Της Βασιλικής Νταντά. "Θα 'χω τα φώτα ανοιχτά, πάνω στη πόρτα τα κλειδιά μου, άλλη αγάπη δεν θα μπει, μες τη καρδιά μου" βροντοφωνάζει αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Το θέμα μας είναι πως η καλλιτέχνης γνωρίζεται καλά με τον Ντάνο του Survivor που σημαίνει ότι μπορεί να σας εξασφαλίσει την συμμετοχή του στο διαφημιστικό της ΔΕΗ.


Γιατί αν δεν πρωταγωνιστήσει ο Αγγελόπουλος που έχει αλλάξει τα φώτα στον γυναικείο (τηλεοπτικό) πληθυσμό της Ελλάδας, στο σποτάκι της ΔΕΗ, ποιός θα πρωταγωνιστήσει μαέστρο μου; Ο Τσακαλώτος;

Με εκτίμηση
Μία καταναλώτρια που της ήρθε 885 ευρώ ο τελευταίος λογαριασμός- όσο ο μισθός σας χωρίς το χιλιάρικο μπροστά…"

Πηγή: Εφημερίδα ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ (30/4/2017), στήλη "Με το μάτι της Μαρίας"

Μαρία Παναγοπούλου
Follow me on facebook