26 Μαρ. 2021

Η Καμίλα είναι το απόλυτο θηλυκό (και έχω επιχειρήματα γι αυτό...)

Ήρθε ο Κάρολος μετά της Καμίλας του στην Ελλάδα και λύσσαξαν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες να σχολιάζουν "την ασχήμια" της. Ναι, δεν τη λες όμορφη τη σύζυγο του Πρίγκιπα της Ουαλίας (και δεν θα πιάσω τώρα το θέμα πόσο "όμορφες" είναι γενικά οι Αγγλίδες γιατί δεν είναι του παρόντος). Όμως ομολογώ πως προσωπικά, ούτε για μια στιγμή δεν στάθηκα σε αυτό βλέποντας τα πλάνα και τις φωτογραφίες της από την επίσκεψή της στην Αθήνα. Γιατί στα δικά μου μάτια η Καμίλα έχει κάτι που στις γυναίκες δεν κρύβεται, ακτινοβολεί στο χαμόγελό τους, φωτίζει το πρόσωπό τους: έχει αγαπηθεί τρελά και παράφορα από τον σύντροφό της!

Ο διάδοχος του Βρετανικού θρόνου, ο άνθρωπος που θα γινόταν ο επόμενος βασιλιάς της Αγγλίας, ο άντρας που ήταν παντρεμένος με μία από τις πιο γοητευτικές και δημοφιλείς πριγκίπισσες του πλανήτη, τα τίναξε όλα στον αέρα για πάρτη της! Χώρισε την χαρισματική Νταϊάνα, εναντιώθηκε σε κάθε έννοια βασιλικού πρωτοκόλλου, αγνόησε τις διαφωνίες της μάνας Βασίλισσας Ελισάβετ, έγινε το πρώτο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που πραγματοποίησε πολιτικό γάμο και στο τέλος δήλωσε και έτοιμος να πληρώσει τον λογαριασμό: ας μην γίνω ποτέ Βασιλιάς, φέρεται να δήλωσε όταν του είπαν πως ένας δεύτερος γάμος είναι παράνομος και μπορεί να του κοστίσει ακόμη και τον θρόνο. 

Κι όλα αυτά, για την Καμίλα! Δεν ξέρω πόσες "εμφανισιακά τέλειες", έχουν έστω και για μια στιγμή στην ζωή τους βιώσει την ευτυχία να είσαι η μία, μοναδική και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα του συντρόφου σου. Πόσες έχουν νιώσει στο πετσί τους το "θα τα κάνω όλα λαμπόγυαλο αρκεί να είμαστε μαζί". Πόσες έχουν υπάρξει η αρχή και το τέλος, υπερνικώντας ανδρικές καριέρες και επαγγελματικές φιλοδοξίες. Πόσες έχουν στοιχειώσει τις ζωές των εραστών τους, αναγκάζοντάς τους να παρατήσουν ολόκληρη Νταϊάνα για να τις κάνουν συζύγους τους!

Εκείνο που ξέρω, είναι πως η Καμίλα τα έχει ζήσει όλα στο full. Γιατί ο δικός της σύντροφος στο δίλημμα "εγώ ή...ο θρόνος" ψήφισε έμπρακτα "εσύ Καμίλα μου". Και αυτό, κατά μία έννοια την καθιστά τον απόλυτο θηλυκό μάγκα! "Άσχημο", θα συμφωνήσω, αλλά "μάγκα". Τον απόλυτο θηλυκό μάγκα! 

Μαρία Παναγοπούλου
thisismarias.com