1 Ιαν. 2018

Οι σύντροφοι-πρίζες και οι σύντροφοι-πολύπριζα!

Ένα τηλεφώνημα για ευχές, από μία φίλη που δέχτηκε πρόταση γάμου από τον αγαπημένο της την πρώτη μέρα του χρόνου, ανήμερα της ονομαστικής της γιορτής, με έκανε "σοφότερη" μαθαίνοντάς μου τους χαρακτηρισμούς που επέλεξα για τίτλο της πρώτης ανάρτησης για το 2018.

Ζευγάρι για λιγότερο από πέντε μήνες, η Βασιλική και ο Μιχάλης, λαβωμένοι κι οι δυο από προηγούμενους γάμους και αδιέξοδες σχέσεις, πήραν την απόφαση να δοκιμάσουν ξανά, χωρίς να αφήσουν τον χρόνο να φθείρει αυτό που αισθάνονται σήμερα!

"Μπράβο! Χαίρομαι πολύ για εσένα. Εύχομαι να είναι ο άνθρωπος που σου αξίζει" της είπα, αφού δεν έτυχε να γνωρίσω τον εκλεκτό, ξέρω όμως καλά ότι η γυναίκα αυτή έχει μια ψυχή μαλαματένια.

"Δεν  ξέρω τι είναι αυτό που μου αξίζει. Ξέρω όμως τι με κάνει ευτυχισμένη. Μετά από ένα διαζύγιο και μία μακροχρόνια σχέση που εξελίχθηκε σε μέγα φιάσκο, κατάλαβα επιτέλους στα 45 μου χρόνια ότι εγώ έκανα λαθος επιλογές και δεν έφταιγαν οι άλλοι γι αυτό. Βλέπεις και οι δύο προηγούμενοι σύντροφοί μου ήταν αυτό που λέμε άντρες-πολύπριζα", μου απάντησε αφήνοντάς με άφωνη.

"Άντρες-πολύπριζα; Πρώτη φορά ακούω αυτόν τον χαρακτηρισμό!"

"Ναι. Καλώς ή κακώς, ανήκω στις γυναίκες που έχουν ανάγκη να παίρνουν ενέργεια από τον σύντροφό τους και έτσι επέλεγα άντρες με τους οποίους ταίριαζα απολύτως, όπως το φις ενός φωτιστικού σε μια πρίζα. Κλείνοντας τα μάτια στο γεγονός ότι επρόκειτο για πολύπριζα, από αυτά που μπορούν να δίνουν ενέργεια σε πολλές συσκευές ταυτόχρονα, χωρίς να στερούν από καμμία κάτι. Δεν φταίνε αυτοί! Είναι φτιαγμένοι με πολλές υποδοχές στην καρδιά τους, είναι φτιαγμένοι για να μοιράζονται. Αυτός είναι ο προορισμός τους! Εγώ όμως τώρα πια ξερω πως έχω ανάγη από μία, μοναδική "πρίζα" που θα έχει χώρο μόνο για εμένα. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο προσόν του Μιχάλη μου. Είναι "σύντροφος-πρίζα" και όχι "πολύπριζο", μου εξήγησε.

Θα μπορούσα να προβάλλω δεκάδες ενστάσεις στα λεγόμενά της, μα θα ήταν υπέρμετρα εγωιστικό να εκφράσω τις προσωπικές μου απόψεις περί σχέσεων, σε μια τόσο σημαντική για εκείνη στιγμή. Τελικά, η ευτυχία είναι βαθύτατα υποκειμενική υπόθεση...

Κράτησα λοιπόν μόνο τις εκφράσεις που μου έκαναν εντύπωση: "οι σύντροφοι-πρίζες" και "οι σύντροφοι-πολύπριζα". Και κάνω την πρώτη ανάρτηση στο thisismarias για το 2018 με αυτόν ακριβώς τον τίτλο. Και την ευχή να αντιληφθεί ο καθένας μας τι τον κάνει ευτυχισμένο και να το διεκδικήσει το νέο έτος αδιαφορώντας για το πώς θα το κρίνουν... οι άλλοι. Καλή χρονιά!!

Μαρία Παναγοπούλου
thisismarias.com 

Follow me on Facebook