30 Μαρ. 2021

Το κεραυνοβόλο ξενέρωμα...

Η συζήτηση με τις δύο φίλες μου γίνεται μέσω διαδικτύου. Η (ας την πούμε) Νεφέλη μας ανακοινώνει ότι χωρίζει, μετά από 14 χρόνια γάμου και ένα υπέροχο πλασματάκι.

"Γιατί χωρίζεις; Έχει άλλη σχέση;" την ρωτάει η (ας την πούμε) Ματίνα.

"Από όσο γνωρίζω όχι" απαντάει η Νεφέλη.

"Είσαι ερωτευμένη με κάποιον άλλο;" ρωτάω εγώ.

"Μακάρι να ήμουν" λέει εκείνη.

"Δεν σε ρωτάω αν είναι βίαιος, άξεστος, αναίσθητος γιατί τον γνωρίζω τόσα πολλά χρόνια που μπορώ να ορκιστώ ότι είναι ακριβώς τα αντίθετα", παρατηρεί η Ματίνα.

"Ναι δεν έχω τέτοιο παράπονο. Είναι τρυφερός άνθρωπος, πολύ καλος πατέρας, ευγενικός, ευαίσθητος", παραδεχεται η φίλη που χωρίζει.

"Η ρουτίνα μήπως είναι η αιτία;" πιθανολογώ εγώ, αφού δεν μπορώ να σκεφτώ για ποιόν άλλον λόγο χωρίζουν δύο άνθρωποι μετά από 14 χρόνια, χωρίς να υπάρχει θέμα τρίτου προσώπου ή κακής συμπεριφοράς.

" Κάτι χειρότερο. Χειρότερο και από εξωσυζυγική σχέση, βαρεμάρα, ρουτίνα ή έναν νέο κεραυνοβόλο έρωτα", συνεχίζει τους γρίφους η Νεφέλη.

"ΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;;;;" έρχεται εις διπλούν η αγανάκητηση από εμάς. 

"Κεραυνοβόλο ξενέρωμα, ρε κορίτσια. Αυτό έπαθα! Ξύπνησα ένα πρωί, πριν από περίπου έναν χρόνο και είχα ξενερώσει. Σαν να ήμουν σε ευθυμία διαρκείας λόγω μέθης και ξαφνικά πέρασε η επίδραση του αλκοόλ και συνήλθα. Το κεφάλι μου καθάρισε και μαζί του η κρίση μου, η ματιά μου, τα συναισθήματά μου. Καλό παιδί ο (ας τον πούμε) Λευτέρης, αλλά δεν έχει καμμία σχέση με αυτόν που εγώ ερωτεύτηκα. Όχι γιατί άλλαξε, ολόιδιος παραμένει, αλλά γιατί εγώ είδα ποιός πραγματικά είναι. Και μου τελείωσε. Ακαριαία. Χωρίς δράματα, λάθη, πάθη... Δεν μου κάνει πια! Κεραυνοβόλο ξενέρωμα".

εραυνοβόλο ξενέρωμα...", επαναλαμβάνω εγώ σαν να παίζουμε σε σειρά του Φώσκουλου και επιχειρώ να προτείνω μια λύση. "Μίλησες μαζί του; Του εξήγησες; Σ' αγαπάει πολύ. Ίσως αν του έλεγες τι σε ενοχλεί, να βρίσκατε  έναν τρόπο να σώσετε την σχέση σας".

"Μα δε με ενοχλεί κάτι συγκεκριμένο. Με ενοχλεί ο Λευτέρης στην ζωή μου. Τον αγαπάω, όσο την αδελφή μου, θέλω να είναι καλά, αλλά δεν βρίσκω πια κανέναν λόγο να μοιράζομαι μαζί του χαρές και λύπες, μέρες και νύχτες. Δεν μπορεί να σωθεί η σχέση, γιατί για εμένα δεν υπάρχει σχέση από την στιγμή που ξενέρωσα. Κι έχω ανάγκη από εσάς, που είστε γυναίκες και φίλες μου να με καταλάβετε. Με καταλαβαίνετε;", μας πετάει το μπαλάκι η Νεφέλη.

Δεν θα σας γράψω την συνέχεια. Είναι εντελώς προσωπική. Ούτε αυτό το άρθρο θα έγραφα, αν δεν μου το ζητούσε η ίδια η Νεφέλη:

"Για να δω αν θα συμφωνήσουν μαζί μου οι αναγνώστριες και οι αναγνώστες σου, ότι η δύναμη του κεραυνοβόλου ξενερώματος είναι ανυπέρβλητη..."

Δικό σας λοιπόν...

Μαρία Παναγοπούλου
thisismarias.com 

Follow me on Facebook