31 Οκτ. 2017

"Οι γυναίκες προτιμούν τα κακά παιδιά" σε όλο του το μεγαλείο...

Το κορίτσι στέκεται όρθιο δίπλα από την πόρτα του τραμ. Μελαχροινή, πανέμορφη, κάπου μεταξύ 18 και 20, ντυμένη με ένα πολύ ιδιαίτερο στυλ, σαν να έχει δραπετεύσει από περιοδικό μόδας.

Στην πρώτη σειρά των καθισμάτων, ένα παλικάρι γύρω στα 25, με σικάτο παρουσιαστικό και ένα γλυκό, όμορφο πρόσωπο. Βοηθάει ευγενικά όποιον μπαίνει στο βαγόνι και δεν ξέρει πώς πρέπει να ακυρώσει τα νέα ηλεκτρονικά εισιτήρια, ενώ όποτε βλέπει επιβάτη άνω των 60 ετών προσφέρεται αμέσως να του παραχωρήσει τη θέση του. Αρνούνται όλοι μόλις βλέπουν ότι ο νεαρός έχει το χέρι του σε νάρθηκα και θα δυσκολευτεί να σταθεί όρθιος κι εκείνος τους ευχαριστεί με ένα πλατύ χαμόγελο. 

Τον παρατηρώ από απέναντι και διαπιστώνω ότι ρίχνει διαρκώς ματιές στο κορίτσι, φλερτάροντάς το διακριτικά αλλά σαφέστατα. Ούτε βλέμμα δεν του επιστρέφει εκείνη, χαζεύει βαριεστημένα το κινητό της, μέχρι που στην στάση "Αχιλλέως" κάνουν την είσοδό τους ένα τσούρμο φωνακλάδες με αθλητικές φόρμες. Από το ύψος τους και τις πανομοιότυπες στολές τους συμπεραίνω ότι πρόκειται για μέλη κάποιας τοπικής ομάδας μπάσκετ. 

Ο ένας -ο πιο εντυπωσιακός εμφανισιακά οφείλω να ομολογήσω- μιλάει δυνατά, χειρονομεί, ξεκαρδίζεται, σπρώχνει τους συναθλητές του αποκαλώντας τους όλους με την πιο χαρακτηριστική Ελληνική βρισιά και ταυτόχρονα "καρφώνεται" στην όμορφη μελαχροινή, σαν να μην έχει μάτια παρά μόνο για εκείνη.

Την βλέπω να αλλάζει αυτοστιγμεί ύφος, το σώμα της τεντώνεται, το στέρνο προτάσσεται, μια υποψία χαμόγελου ζωγραφίζεται στα χείλη. Είναι φανερό ότι απολαμβάνει το άγαρμπο φλερτ του, δεν την ενοχλεί καθόλου η άξεστη συμπεριφορά του, τον θεωρεί σαφώς πιο... ενδιαφέρουσα περίπτωση από τον γλυκό, ευγενή νεαρό με τον νάρθηκα στο χέρι.

Το στερεότυπο "οι γυναίκες προτιμούν τα κακά παιδιά" σε όλο του το μεγαλείο, σκέφτομαι τη στιγμή που κατεβαίνω απο το τραμ πασχίζοντας να κατανοήσω το γιατί... Ένα "γιατί" που παραμένει χρόνια αναπάντητο...

Μαρία Παναγοπούλου
thisismarias.com

Follow me on Facebook