2 Ιουλ. 2017

"Για εμένα άντρας δεσμευμένος, είναι αόρατος"

"Για εμένα άντρας δεσμευμένος, είναι αόρατος", δήλωσε η Ναταλία Γερμανού όταν ρωτήθηκε, μεταξύ σοβαρού κι αστείου, πώς της φαίνεται ως άντρας ένας από τους συμμετέχοντες στο Star Academy. Για όσους γνωρίζουν την παρουσιάστρια, η δήλωση αυτή δεν αποτέλεσε έκπληξη. Βλέπετε η Ναταλία, δεν ανήκει σε καμία από τις "κλασικές" κατηγορίες γυναικών που επιλέγουν να κάνουν σχέση με έναν δεσμευμένο άντρα.

Θα αναρωτηθεί κάποιος "υπάρχουν συγκεκριμένες γυναίκες που το κάνουν αυτό;". Στον προσωπικό μου κώδικα αξιών υπάρχουν και περιορίζονται στις παρακάτω 5 κατηγορίες:

1. Οι δεσμευμένες. Που θέλοντας να ζήσουν μια παράνομη περιπέτεια η οποία δεν θα τους δημιουργήσει προβλήματα, επιλέγουν έναν δεσμευμένο άντρα κι έχουν το κεφάλι του ήσυχο.

2. Οι προδομένες. Που έχοντας φάει απόρριψη και "κέρατο" με το καντάρι, παίρνουν έτσι (συνειδητά ή υποσυνείδητα) μία έμμεση εκδίκηση στη λογική "να ψοφήσει και η κατσίκα του γείτονα", όπου "κατσίκα" είναι η μόνιμη σύντροφος του εραστή τους.

3. Οι απελπισμένες. Που έχουν ξεμείνει από άντρα και διαπιστώνοντας πως όλες οι καλές περιπτώσεις είναι είτε "πιασμένες" είτε guy, επιλέγoυν έναν δεσμευμένο δια "της αφαιρετικης μεθόδου" που θα έλεγε και ο Τσανγκ του Survivor.

4. Οι αφελείς-ηλίθιες. Που τρώνε το γνωστό παραμύθι "η γυναίκα μου είναι ψυχρή και απόμακρη και ζω συμβατικά μαζί της για χάρη των παιδιών" και τον ελεύθερο χρόνο τους σερφάρουν σε site με νυφικά ελπίζοντας οι καημένες ότι ο καλός τους θα χωρίσει και θα τις παντρευτεί για να ζήσουν και επισήμως τον έρωτά τους.

5. Οι καριόλες. Σας δίνω τον λόγο μου έψαξα σχεδόν ένα τέταρτο να βρω μία πιο σικ λέξη, αλλά στάθηκε αδύνατο. Η καριόλα, καριόλα λέγεται. Όσο σικ κι αν είσαι εσύ... Αυτές χωρίζονται σε δύο βασικές υποκατηγορίες:

α. η καριόλα- εισπράκτορας. Που επιλέγει τον σωστό δεσμευμένο, εκείνον δηλαδή που θα της καλύψει και κάτι αναγκούλες, θα της κάνει και κάτι εξυπηρετησούλες, θα της προσφέρει και μια μικρή ή μεγάλη βοήθεια. Αυτές έχουν συνήθως και τις πιο "πονεμένες" ιστορίες να διηγηθούν. Μπροστά τους η "Στεφανία στο αναμορφωτήριο" είναι απλώς γατάκι...

β. η καριόλα-καριόλα. Που σε αντίθεση με τις καρέτα-καρέτα οι οποίες τελούν υπό εξαφάνιση, αυτές αυξάνονται και πληθύνονται με ρυθμούς κουνέλας γύρω μας. Δεν χρειάζεται νομίζω να τις περιγράψω. Κοιτάξτε τα μάτια τους. Και θα τις αναγνωρίσετε από την σκοτεινιά που κουβαλάνε μέσα τους...

Γεγονός βεβαια είναι πως υπάρχουν και περιπτώσεις γυναικών που ανήκουν σε περισσότερες από μία κατηγορίες, ενίοτε δε και σε όλες. Και αυτό δεν είναι θεωρία τύπου "υπάρχει ζωή σε άλλου πλανήτες". Είναι πραγματικότητα. Κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Γυναίκα δεσμευμένη-προδομένη-απελπισμένη-ηλίθια-καριόλα, πέντε σε ένα. Ή όποιον άλλον συνδυασμό μπορείτε να φανταστείτε. Τις έχω δει με τα μάτια μου σας λέω...

Όπως έχω δει με τα μάτια μου και γυναίκες- εξαιρέσεις, που κάνουν σχέση με έναν δεσμευμένο άντρα για έναν και μόνο λόγο: γιατί τον ερωτεύονται τρελά! Χωρίς να είναι ούτε αφελείς, ούτε ηλίθιες! Θύματα της καψούρας είναι! Δεν έχουν την πολυτέλεια να ασχοληθούν με το εάν ο τύπος έχει σύντροφο, σύζυγο, οικογένεια. Θέλουν να είναι μαζί του. Τελεία. Και παύλα. Αν και αποτελουν την μειοψηφία, αυτές οι γυναίκες- θύματα γίνονται άθελά τους το τέλειο άλλοθι για όλες τις προηγούμενες κατηγορίες: "μωρέ το ξέρω ότι είναι δεσμευμένος, αλλά αφού τον έχω ερωτευτεί", σου λένε με το γνωστό ναζιάρικο-παθιάρικο ύφος συνοδεία μισάνοιχτου στόματος. Σιγά τα μέλια μαντάμ, γιατί μόλις σφουγγαρίσαμε...

Ανεξάρτητα πάντως από τις 5 κατηγορίες γυναικών που μπλέκουν με κάποιον "κατειλημμένο" άντρα, νιώθω την ανάγκη να διευκρινίσω ότι ο κύριος υπεύθυνος για την σύναψη της σχέσης, είναι ο ίδιος ο "κατειλημμένος" άντρας. Αυτός είναι που έχει να χάσει, ανθρώπους και πράγματα. Η γυναίκα- τρίτο πρόσωπο, το πολύ πολύ να χάσει χρόνο. Και στην σπάνια περίπτωση που διαθέτει, άντε να χάσει και την αξιοπρέπειά της. 

Μαρία Παναγοπούλου
thisismarias.com