29 Μαϊ. 2017

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένας πιστός άντρας...

Ο Πολ Νιούμαν υπήρξε ένας από τους ωραιότερους άντρες του πλανήτη. Αντικείμενο ερωτικού πόθου εκατομμυριών γυναικών, διάσημων και μη, με θαυμάστριες που έφταναν στα όρια του παροξυσμού για να δουν από κοντά τα μεθυστικά όμορφα μάτια του, ο ίδιος δήλωνε μονογαμικός, όχι από άποψη, αλλά γιατί είχε γνωρίσει την γυναίκα της ζωής του.

Με την επίσης ηθοποιό Τζόαν Γούντγουορντ (στη φωτογραφία) έμειναν παντρεμένοι 50 χρόνια (αριθμός ρεκόρ για τον χώρο της σόου μπιζ και όχι μόνο...) μέχρι που τους χώρισε ο θάνατος. Εκείνο όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι το γεγονός ότι όταν γνωρίστηκαν εκείνος ήταν παντρεμένος με την πρώτη του γυναίκα. Η έλξη μεταξύ Νιούμαν-Γούντγουορντ υπήρξε κεραυνοβόλα και η βέρα που φορούσε ο γοητευτικός ηθοποιός στο δεξί χέρι του, δεν εμπόδισε κανέναν από τους δύο να υποκύψει και να παρασυρθεί στην παρανομία. Οι κακές γλώσσες του Χόλιγουντ εξάλλου, έλεγαν ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Νιούμαν απατούσε την γυναίκα του, καταλογίζοντάς του μεταξύ άλλων και μία ερωτική "αρπαχτή" με την Τζάκι Κένεντι.

Η σχέση του με την Γούντγουορντ, ξεκίνησε σαν μία παθιασμένη ιστορία απιστίας και εξελίχθηκε στην απόλυτη ιστορία αφοσίωσης και αγάπης, κόντρα στην αρχή που λέει ότι "η απιστία είναι σαν τα πατατάκια: ποτέ δε μπορείς να φας μόνο ένα" (σε δικη μου, ελεύθερη αποδοση).

"Για ποιό λόγο να ψάχνω για χάμπουργκερ έξω, όταν έχω μπριζόλα στο σπίτι μου;" ήταν η ιστορική πια ατάκα, που συνήθιζε να λέει ο ίδιος όταν τον ρωτούσαν πώς κατάφερνε να αντιστέκεται στους χιλιάδες πειρασμούς και να μένει πιστός σε έναν κόσμο που η αντρική απιστία εθεωρείτο (και συνεχίζει να θεωρείται...) μεγάλη μαγκιά! 

Είμαι η τελευταία που θα μπορούσε να γνωρίζει εάν η παραπάνω δήλωση ήταν μόνο θεωρητική ή αποτελούσε ειλικρινή στάση ζωής για τον Πολ Νιούμαν. Διαβάζοντας αρκετά δημοσιεύματα για αυτόν, διαπίστωσα πως στα 50 χρόνια έγγαμου βίου του, δεν υπήρξε ποτέ καμία φημολογία σχετική με απιστίες του. Πράγμα που με κάνει να συμπεραίνω ότι έμεινε αφοσιωμένος στην "μπριζόλα" του. 

Όχι προφανώς γιατί δεν του άρεσαν τα "χάμπουργκερ" αλλά γιατί μάλλον εκτός από εξωτερική ομορφιά και μυθική γοητεία, ο τύπος διέθετε κι ένα χάρισμα εξαιρετικά σπάνιο (και μοναδικά αφροδισιακό, θα συμπληρώσω ως γυναίκα): ήξερε να εκτιμά το καλό, το εκλεκτό, το σπάνιο, να το ξεχωρίζει από τα σκουπίδια και να το τιμά με την αφοσίωσή του.

Και αν σκέφτεστε ότι αυτά συμβαίνουν μόνο στις αισθηματικές ταινίες και στα γυναικεία μυθιστορήματα, θα συμφωνήσω μαζί σας. Γι αυτό και επέλεξα να βάλω τίτλο στο κείμενό μου "Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας πιστός άντρας...". Θα επισημάνω ωστόσο, πως η περίπτωση του Νιούμαν αποδεικνύει πως οι εξαιρέσεις υπάρχουν για να επιβεβαιώνουν τους κανόνες. Για να μην αδικήσουμε κανέναν λοιπόν, προτείνω να αφιερώσουμε το άρθρο αυτό στις "εξαιρέσεις" και στις "Τζόαν" που τις απολαμβάνουν...

Έμπνευση για να γράψω το κομμάτι, στάθηκε ένα εξαιρετικό αφιέρωμα του Klik.gr με την υπογραφή της Μανταλένας Μαρίας Διαμαντή, για τον Πολ Νιούμαν και τα μυστικά του πολύχρονου ευτυχισμένου γάμου του. Αξίζει να το διαβάσετε. Έστω και σαν παραμύθι...

Μαρία Παναγοπούλου
thisismarias.com

Follow me on Facebook

Διαβάστε τη στήλη ΕΡΩΤΑΣ

Επιστροφή στην ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ