6 Μαϊ. 2021

Γυναίκα: Τι σύνθετο πλάσμα!

Η κουβέντα με μια φίλη από τα παλιά, που είχα περισσότερα από 25 χρόνια να την δω ή να την ακούσω, έφτασε κάποια στιγμή σε μία ερώτηση που την έκανα σχεδόν τυπικά:

"Είσαι ευτυχισμένη;" την ρώτησα.

"Γενικώς;" μου αποκρίθηκε με ερώτηση εκείνη.

"Τι γενικώς και ειδικώς μωρέ Άννα; Ή είσαι ευτυχισμένη ή δεν είσαι" το υπεραπλούστευσα εγώ.

"Διαφωνώ εντελώς! Η ευτυχία όσο μεγαλώνουμε δεν είναι μία γενική και καθολική κατάσταση. Εγώ για παράδειγμα είμαι τρισευτυχισμένη ως μητέρα δύο υπέροχων παιδιών. Είμαι ευτυχισμένη γιατί κάνω μια δουλειά δημιουργική που αγαπάω και πληρώνωμαι καλά γι αυτήν. Είμαι ευτυχισμένη γιατί οι γονείς μου και οι αδελφές μου είναι καλά. Είμαι ευτυχισμένη γιατί έχω φίλους που με στηρίζουν και με αγαπάνε..."

"Άρα γενικώς είσαι ευτυχισμένη".

"Είδες που έρχεσαι στα λόγια μου; Γενικώς... Γιατί αν μου κάνεις πιο συγκεκριμένη την ερώτηση και με ρωτήσεις αν είμαι ευτυχισμένη ως γυναίκα εκεί το θέμα σηκώνει μεγάλη συζήτηση".

"Τώρα το 'πιασα πού το πας..."

"Μόνο του πάει... Ως γυναίκα λοιπόν, βιώνω στιγμές ευτυχίας, οι οποίες δεν είναι πλέον και στην ημερήσια διάταξη. Είμαι ευτυχισμένη σαν σύζυγος, έχω έναν άντρα που ξέρω πως με αγαπάει, μου δίνει την εντύπωση ότι είναι πιστός, βλέπω στα μάτια του ότι συνεχίζω να του αρέσω και οι καυγάδες μεταξύ μας περιορίζονται σε θέματα που αφορούν στα παιδιά".

"Σαν τζακ ποτ μου ακούγεται αυτό..."

"Ναι μωρέ, το ξέρω... Όμως νιώθω ότι μετά από 11 χρόνια γάμου, μου λείπει το ντούπου ντούπου. Αυτό που σε κάνει να αλλάζεις κάθε εβδομάδα αφρόλουτρο για να του κεντρίσει το ενδιαφέρον η νέα σου μυρωδιά. Αυτό που δεν σε αφήνει χωρίς ριζική αποτρίχωση, σε οδηγεί κάθε Σάββατο στο κομμωτήριο, σε ανεβοκατεβάζει στη ζυγαριά μη τυχόν και πήρες και δεν του αρέσει το σώμα σου, σε κάνει να ανασαίνεις πιο γρήγορα όταν βλέπεις το όνομά του στην οθόνη του κινητού σου...".

"Έρωτας είναι θαρρώ..., που λέει κι ο Πάριος".

"Μην κολάμε στις ταμπέλες. Ξέρω ότι είμαι πολύ τυχερή που το έζησα, τουλάχιστον 1 φορά τόσο δυνατά στη ζωή μου, ξέρω πως υπάρχουν γυναίκες που δεν το αισθάνονται ποτέ, όμως για να σου πω την αλήθεια, αν μπορούσα να το έχω ξανά θα ήμουν ευτυχισμένη! Γενικώς και ειδικώς".

"Να το έχεις με τον άντρα σου ή να το έχεις... γενικώς;"

"Νομίζω πως θα προτιμούσα το πρώτο. Γιατί αν μου ερχόταν το δεύτερο θα χαλούσε το υπόλοιπο παζλ. Οπότε πάλι δεν θα ήμουν ευτυχισμένη.... Ακούγεται περίεργο αλλά με καταλαβαίνεις, ε;"

Γυναίκα: Τι σύνθετο πλάσμα...

Μαρία Παναγοπούλου
thisismarias.com
Follow me on facebook