1 Φεβ. 2021

Μην μου μιλάτε στο fb σαν να υπηρετήσαμε μαζί φαντάροι...

"ΚΟΡΙΤΣΑΡΑ πώς πέρασες το καλοκαίρι; Είμαι κι εγώ blogger και γουστάρω τρελά αυτά που γράφεις αλλα δεν μου μπαίνεις νύχτα κι εγώ νύχτα την κατεβάζω καλύτερα την έμπνευση. xaxaxaxa. Άντε μπες αποψε να κουσκουσέψουμε. Οι αποψεις μας ταυτίζονται σε πολλά. Φιλιά στα μούτρα, γλύκα. Και για να μην παρεξηγηθώ πάω μόνο με άντρες. xaxaxaxa", μου έγραψε μια άγνωστη σε μήνυμά της στο facebοok.

"Rε μαλ@#α πόσο γέλασα με το σχόλιό σου για τον γάμο της φίλης σου", ήταν το σχόλιο μιας άλλης με την οποία είναι ζήτημα αν έχουμε ανταλλάξει ένα like.

οια νομίζεις οτι είσαι και αγνοείς τα αιτηματα φιλίας μου;;;;;", ήταν το ερώτημα ενός τύπου γιατί τόλμησα να μην τον αποδεχτώ για "φίλο" μου.

Απολαμβάνω την ανταλλαγή απόψεων μέσω των social media, τα χρησιμοποιώ για να διαφωνήσω, να προβληματιστώ ή να χαλαρώσω, χαίρομαι που συναντώ σε αυτά φίλους από τα παλιά και γνωρίζω νέους με τους οποίους αισθάνομαι ότι "ταιριάζουν τα χνώτα μας", ΑΛΛΑ...

Αυτή η χαλλλλαρή διάθεση πολλών χρηστών του φατσοβιβλίου οι οποίοι παρερμηνεύοντας τον ρόλο της "διαδικτυακής φιλίας" με αντιμετωπίζουν σαν παλιοσειρά από τον στρατό, αυτή η υπερβολική οικειότητα, η αγένεια που καταχρηστικά αποκαλείται "άνεση", η αποστολή υβριστικών χαρακτηρισμών χάρη αστεϊσμού, με κάνουν έξαλλη.

Όχι από σεμνοτυφία ή ψευτοκαθωσπρεπισμό (μακριά από εμένα...) αλλά γιατί υπάρχουν κάποιοι άγραφοι κώδικες στην επικοινωνία με τους ανθρώπους που τους θεωρώ σημαντικούς.

Το "ρε" που θα πω στον φίλο μου ή θα ακούσω από αυτόν, κουβαλάει μέσα του "δουλειά" κι έχει κατακτηθεί με προσπάθεια...

Μαρία Παναγοπούλου

thisismarias.com

Follow me on facebook