29 Απρ. 2021

"Δικαίωμά μου": ένα βιβλίο της Θάλειας Ψαρρά που μπορεί να γίνει η δική σας κραυγή

Το νέο βιβλίο της Θάλειας Ψαρρά με τίτλο ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ (Εκδόσεις Ψυχογιός) είναι κάτι παραπάνω από μυθιστόρημα. Μπορεί να γίνει κραυγή, μια προτροπή σε απόφαση, μια δυνατή σπρωξιά για να ξυπνήσεις.
 
Η ιστορία του δυνάστη Λάμπρου και της άβουλης Δανάης, στα χέρια ενός άλλου συγγραφέα ίσως να κατέληγε σε άλλο ένα βιβλίο με θέμα την ενδοοικογενειακή βία. Χάρη στην πένα και την ψυχή της Ψαρρά όμως, μετατρέπεται σε ποτάμι που η ροή του σε παρασύρει χωρίς σταματημό.
 
Ένιωσα σε πολλά σημεία την ανάγκη να αρπαχτώ από έναν βράχο, να πάρω μια ανάσα και να "ακούσω" τους ήρωες. Πρωταγωνιστές και "δεύτερους" ρόλους.
 
Μου μίλησαν για τους γονείς που προβάλλουν στα παιδιά τους τις δικές τους πληγές. Για τις ρετσινιες που με ευκολία κολλάμε οι άνθρωποι σε όποιον διαφέρει ή φοβάται. Για τη λάθος απόφαση που μπορεί να εκτροχιάσει τη ζωή μας.
 
Διαβάστε το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ, φωνάξτε το, στείλτε το σαν μήνυμα στους παραλήπτες που θα σας οδηγήσει η καρδιά σας, κάντε το όπλο για να τολμήσετε...
 
P.S. Μπορεί στις σελίδες του να υπάρχει διάχυτη η ατμόσφαιρα των τραγουδιών της Μποφίλιου, που τόσο αγαπά η συγγραφέας, αλλά εγώ ολοκληρώνοντας το κινήθηκα σε λαϊκά μονοπάτια επιλεγοντας τον Πασχαλη Τερζη : "...δικιά μου είναι η ζωή και μου ανήκει εγώ είμαι μάτια μου μου απ' τη Θεσσαλονίκη". Είσαι Θάλεια Ψαρρά και αυτό φαίνεται.
 
Το βιβλίο ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ της Θάλειας Ψαρρά κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.
 
Μαρία Παναγοπούλου
thisismarias.com