5 Σεπ. 2017

"Θάλασσα Φωτιά" της Ρ.Ρώσση-Ζαϊρη

Το βιβλίο "Θάλασσα Φωτιά" της Ρένας Ρώσση-Ζαϊρη, το αγόρασα την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του. Αγαπημένη μου συγγραφέας, αποκτώ τα έργα της χωρίς να ενημερώνομαι από το οπισθόφυλλο ή το διαδίκτυο για το θέμα τους. Και ομολογώ ότι δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ έως σήμερα.

Το "Θάλλασα φωτιά", ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου. Ένα μυθιστορημα που σε ταξιδεύει στο Αιγαίο, σχεδόν αισθάνεσαι την αρμύρα του κύματος στο στόμα σου σε κάποιες σελίδες του, αλλά κυρίως μια "ωδή στα παιδιά" όπως αναφέρει η ίδια η συγγραφέας. Στα "αθώα, ευάλωτα πλάσματα, που δε γνωρίζουν την αγνή, μεγαλόψυχη αγάπη μιας μάνας. Δεν  τους αγκαλιάζουν η τρυφερότητα, η στοργή, η ασφάλεια. Και τότε; Τι γίνεται τότε; Τι βιώματα κουβαλάει ένα παιδί που έχει μεγαλώσει χωρίς μητέρα ή πατέρα, με απορριπτικούς ή αδιάφορους γονείς;", αναρωτιέται σε κάποιο σημείο η κ. Ρώσση-Ζαϊρη που δεν βάζει "σύνορα" στα πλάσματα που μεγαλώνουν με το βάρος της απόρριψης. "Εγκαταλειμμένα παιδιά, παιδιά-θύματα του πολέμου, υιοθετημένα, παιδιά των ναρκομανών, των προσφύγων… ", όλα χωράνε κάτω από την συγγραφική ομπρέλα της.

Σε κάθε βιβλίο που διαβάζω, υπάρχει ένας ήρωας που συμπαθώ λίγο παραπάνω. Στο "Θάλασσα Φωτιά" είναι ασυζητητί ο Άλκης. Ένας άντρας που "φτάνει στα άκρα για μια γυναίκα. Παίζει στα ζάρια την καριέρα του. Ακόμα και την ίδια του τη ζωή". Ένας άντρας που δεν φοβάται τον "έρωτα φωτιά".

Ονειρεμένο... Τι άλλο να πω;

Το "Θάλασσα Φωτιά" της Ρένας Ρώσση-Ζαϊρη κυλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Μαρία Παναγοπούλου

Εάν είστε συγγραφείς ή αναγνώστες και θέλετε να γράψετε κι εσείς για το δικό σας αγαπημένο βιβλίο, κάντε κλικ εδώ