12 Μαϊ. 2017

"Δίπλα στη λίμνη" της Σ.Τζόνσον

Το βιβλίο "Δίπλα στη λίμνη" της Αυστραλέζας Susan Johnson το διάβασα πριν από περίπου ένα χρόνο στην αγγλική του έκδοση. Μία ιστορία "προχωρημένη" για τα Ελληνικά συγγραφικά δεδομένα, καθώς ο ήρωάς της, ο Τζόναθαν, βλέπει την ζωή του να ανατρέπεται από την μία μέρα στην άλλη, όταν η σύζυγός του και μητέρα των παιδιών του, τον εγκαταλείπει για μια άλλη γυναίκα!

Χωρίς εκείνος να έχει αντιληφθεί το παραμικρό, χωρίς όπως υποστηρίζει να έχει εισπράξει ούτε ένα σημάδι πως η σύντροφός του δεν ήταν ευτυχισμένη στο πλευρό του, ο άντρας αυτός καλείται τώρα να διαχειριστεί τα νέα δεδομένα της ζωής του. Το ερώτημα εάν ένας χωρισμένος άντρας πρέπει οπωσδήποτε να βρει μια νέα γυναίκα για να ξανακερδίσει την ευτυχία, είναι ένα από τα βασικά προβλήματά του. Και για να το... λύσει καταφεύγει στο σπίτι δίπλα στη λίμνη και εξετάζει τις νέες υποψήφιες, διερωτώμενος "πόση αγάπη άραγε έχει σημασία;".

Ένα ιδιαίτερο βιβλίο, κυρίως γιατί σε βάζει στην "ψυχή" ενός προδομένου άντρα -σε αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία των παρόμοιων μυθιστορημάτων όπου η γυναίκα είναι πάντα "το θύμα"- και σου μεταφέρει την αγωνία του να σταθεί στα πόδια του μετά το διαζύγιο!

Δεδομένου ότι τα αγγλικά μου είναι σαφώς καλύτερα στην ανάγνωση από ό,τι στον προφορικό λόγο, τα ξένα βιβλία με βοηθούν να εμπλουτίζω το λεξιλόγιό μου και να διατηρώ την επαφή με την γλώσσα. Δεν θα κρύψω όμως ότι χάρηκα ιδιαιτέρως όταν πληροφορήθηκα ότι το βιβλίο της Susan Johnson, θα κυκλοφορήσει επιτέλους και στα Ελληνικά.

Και το ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι η συγγραφέας του θα βρεθεί στη χώρα μας για την παρουσίασή του, τη Δευτέρα 22 Μαϊου τις 19.00 στα γραφεία των Εκδόσεων ΩΚΕΑΝΟΣ (Πραξιτέλους 40-44, 7ος όροφος).

Το "Δίπλα στη λίμνη" της Susan Johnson κυκλοφορεί στα Ελληνικά από τις Εκδόσεις ΩΚΕΑΝΟΣ

Μαρία Παναγοπούλου

Εάν είστε συγγραφείς ή αναγνώστες και θέλετε να γράψετε κι εσείς για το δικό σας αγαπημένο βιβλίο, κάντε κλικ εδώ