30 Απρ. 2018

Οι "ΒΙΒΛΙΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" για το "ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ"

Άποψη από τους "Bιβλίων Oρίζοντες" (www.vivlionorizontes.gr ), για το βιβλίο "Είδα τον εαυτό μου στα μάτια σου", συγραφέας Μαρία Παναγοπούλου, Εκδόσεις Ωκεανός

Γράφει η Καλλιόπη Γιακουμή 

"Το "Είδα τον εαυτό μου στα μάτια σου", είναι ένα βιβλίο που σε κερδίζει εύκολα από τις πρώτες του σελίδες. Οι ήρωες του, ολοκληρωμένοι χαρακτήρες, πρωτότυποι και αυθεντικοί, ζητούν την κατανόηση μας και οδηγούν την πένα της Μαρίας Παναγοπούλου, καθώς εκείνη ξεδιπλώνει την πλοκή της ιστορίας, αρμονικά και περίτεχνα.  
 
Το "Είδα τον εαυτό μου στα μάτια σου", είναι ένα εξαιρετικό πάντρεμα μυθοπλασίας και πραγματικότητας. Με μια γραφή απλή και γλαφυρή, ανάλαφρη μα και δυνατή, η Μαρία Παναγοπούλου επιβεβαιώνει, πως η συγγραφή, δεν είναι τοποθέτηση λέξεων για δημιουργία εντυπώσεων. Η συγγραφή είναι εικόνα, είναι πράξη, είναι συναίσθημα. Ο "σωστός" συγγραφέας, δεν λέει απλά μια ιστορία, αλλά τη "δείχνει" στον αναγνώστη του και η Μαρία Παναγοπούλου, κερδίζει τον θαυμασμό μας, γι’ αυτήν την πρώτη συγγραφική της απόπειρα.

Με το ταλέντο της, μας παρασύρει καθηλώνοντας μας, σε μια νοητή κινηματογραφική αίθουσα,
σ’ ένα έργο διαδραστικό, όπου ως θεατές πια, συμπληρώνουμε την εικόνα, γεμίζουμε τα κενά, μπορούμε να φανταζόμαστε και συνάμα προσπαθούμε να μαντέψουμε. Σ’ ένα έργο ερωτικό, μυστηριώδες, ανατρεπτικό.  Σ’ ένα έργο, που μας προκαλεί ν’ ανακαλύψουμε ένοχα μυστικά και να ταράξουμε ισορροπίες. Σ’ ένα έργο, που το δικαίωμα συμμετοχής, σου δίνει ισχύ κι έτσι κρατά το ενδιαφέρον σου αμείωτο μέχρι το τέλος.

Το "Είδα τον εαυτό μου στα μάτια σου", είναι ένα έργο "οδηγός", για τον θεατή που αναζητά τη λύτρωση μέσα από την προσωπική του κάθαρση. Ένα βιβλίο "καθρέφτης", για τον αναγνώστη που είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει επιτέλους τις αλήθειες του και να κοιταχτεί στα μάτια με τον πραγματικό του εαυτό."
 
Σημείωση thisismarias.com: Το "Είδα τον εαυτό μου στα μάτια σου" πέρασε στην τελική φάση των Βραβείων Βιβλίου Public, ως ένα από τα 10 καλύτερα βιβλία Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα. Κάντε κλικ εδώ και ψηφίστε το στον μεγάλο τελικό!