28 Μαϊ. 2017

Η Ροζουλία και το προσκλητήριο γάμου Ρουβά-Ζυγούλη

Η Ροζουλία, το κορίτσι που λατρεύει το ροζ (σαν χρώμα αλλά και σαν στάση ζωής), η γυναίκα που δεν διστάζει να στείλει ερωτικά μηνύματα σε αγνώστους για να λάβει ως αντάλλαγμα το κόστος για το service του αυτοκινήτου της, κατά βάθος έχει ένα ανεκπλήρωτο όνειρο: να ντυθεί νυφούλα!

-Ξέρεις πόσες έχουν καλοπαντρευετεί μετά από μία έντονη ζωή σαν τη δική μου και μετά παριστάνουν τις κυρίες;, μου είπε σαν να ήταν κάτι που την τιμούσε αυτό. Αλλά εγώ δεν θέλω να παντρευτώ κάποιον που να είναι μόνο ωραίος, μόνο πλούσιος και μόνο επιτυχημένος, συνέχισε και έμεινε να με κοιτάζει για λίγα λεπτά στα μάτια.

Το κάνει αυτό η Ροζουλία. Την ώρα που σου μιλάει, σε κοιτάζει με ένα ύφος σαν να περιμένει να πιάσεις στον άερα το υπονοούμενο που κρύβουν τα λόγια της. Και όταν δεν το πιάνεις (όπως στην δική μου περίπτωση) ξεφυσάει και σου ρίχνει μια ματιά οίκτου. "Καημενούλα μου" μοιάζει σαν να σου λέει...

-Είπα: δεν θέλω να παντρευτώ κάποιον που να είναι μόνο ωραίος, μόνο πλούσιος και μόνο επιτυχημένος, επανέλαβε μπας και πάρω μπροστά.

-Ε, μην τον παντευτείς βρε Ροζουλία μου. Μόνο να του το φέρουμε με τρόπο μην το πάει κατάκαρδα..., σχολίασα βλακωδώς εγώ.

-Αμάν ρε Μαρία! Αυτό που εννοώ είναι ότι δεν θέλω κάποιον που να είναι μόνο αυτά που σου είπα. Θέλω να είναι όλα αυτά μαζί και κάτι ακόμη. Το πιο σημαντικό: διάσημος!, μου εξήγησε με βαθύ αναστεναγμό.

-Άρα θέλεις έναν ωραίο, πλούσιο, επιτυχημένο, διάσημο, έκανα μία σούμα των προσόντων του υποψήφιου γαμπρού λες και θα τα έγραφα σε μικρή αγγελία, αλλά δεν την είδα να ικανοποιείται.

-Να σου εξομολογηθώ την αμαρτία μου; Αυτός μου αρκούσε μέχρι σήμερα. Γιατί σήμερα είδα το προκλητήριο του γάμου Ρουβά-Ζυγούλη και δεν μου αρκεί πια.

-Τι σχέση έχει το προσκλητήριο Ρουβά-Ζυγούλη με τον γαμπρό που θέλεις εσύ;

-Τεράστια! Πρώτα από όλα έγινα έξαλλη που ο Σάκης την παντρεύεται. Αν και καταλαβαίνω ότι το κάνει γιατί είναι κύριος. Αφού την εξέθεσε και την άφησε έγκυο, θα την αποκαταστήσει.

-Συγγνώμη κιόλας αλλά δεν την εξέθεσε μία και δύο... Την εξέθεσε τετράκις, παρατήρησα.

-Ποιός είναι πάλι αυτός; Πήγε και με άλλον ο Κάτια; Και δεν της φαίνεται της σιγανοπαπαδιάς... Ο Σάκης το ξέρει γι αυτόν τον Τετράκης; Άκου όνομα! Δηλαδή πώς τον βαφτίσανε;, με πλάκωσε στις ερωτήσεις.

-Τετράκις σημαίνει τέσσερις φορές Ροζουλία μου. Όσες και οι φορές που εξέθεσε ο Σάκης την Κάτια και έκαναν ισάριθμα παιδιά, προσπάθησα να της εξηγήσω.

-Και γιατί δεν μου το λες από την αρχή και μιλάς σαν τον Άδωνι Γεωργιάδη;, με μάλωσε εκείνη. Τέλος πάντων το θέμα μου είναι ότι σήμερα είδα στη Real News το προσκλητήριο του γάμου τους και πλέον δεν μου αρκεί ένας ωραίος, πλούσιος, επιτυχημένος, διάσημος γαμπρός. Θέλω και αυτό που γράφει στο κάτω μέρος της πρόσκλησης!

 -Και τι γράφει

-Τα ονόματα των κουμπάρων: Βαρδής και Μαριάννα Βαρδινογιάννη

-Δηλαδή θέλεις να σε παντρέψουν οι Βαρδινογιάννηδες;

-Ας είναι και οι Κοκκαλαίοι δεν με πειράζει. Εμένα δεν θα με τρελάνουν τα λεφτά και η διασημότητα. Θα μείνω απλή... Και λογικήΣτο υπόσχομαι!

Μαρία Παναγοπούλου
thisismarias.com

Επιστροφή στη στήλη "Η Ροζουλία"

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα

** Οι ιστορίες της Ροζουλιας προέρχονται από προσωπικό ημερολόγιο που διέπεται από τους νόμους περί προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων με συμβολαιογραφικη πράξη. Απαγορεύεται η αντιγραφή και αναπαραγωγή τους χωρίς αναφορά στην πηγή.