Οι ιστορίες της Ροζουλίας

31 Αυγ. 2017

Η επέλαση της τεχνολογίας στη ζωή μας, έχει αλλάξει την καθημερινότητά μας, όχι πάντα προς το καλύτερο. Η επικοινωνία γίνεται πια μέσω sms, email, chat, skype, social media... ακόμη και για θέματα που απαιτούν πιο προσωπική επαφή. Οι ανθρώπινες σχέσεις, κάθε μορφής, έχουν καταλυτικά επηρεαστεί από το διαδίκτυο, σε βαθμό που μερικές φορές αισθάνομαι πως είμαστε όλοι μέρος ενός παγκόσμιου "πειράματος", του μεγαλύτερου που έγινε ποτέ με αντικείμενο τις ανθρώπινες σχέσεις. Μένει να δούμε, αν σε 20 χρόνια από σήμερα, θα συνεχίζει να υπάρχει το καρδιοχτύπι που σου προκαλεί μια ματιά, η ανατριχίλα ενός τυχαίου αγγίγματος, η φλόγα ενός τρυφερού ψιθύρου στο αυτί... ή θα έχουν αντικατασταθεί από την δύναμη ενός ηλεκτρονικού μηνύματος.

Ο τελευταίος άνθρωπος στην γη με τον οποίο θα συζητούσα κάτι τέτοιο, είναι σίγουρα η Ροζουλία. Το κορίτσι που λατρεύει το ροζ χρώμα και θεωρεί ότι η ομορφιά είναι είδος προς αξιοποίηση, με κάθε τρόπο... Μια τυχαία συνάντηση μαζί της όμως, με έφερε στην ευχάριστη θέση να ακούσω τις απόψεις της γύρω από μία πτυχή του θέματος: το περίφημο sexting. Σε απλά Ελληνικά, το "χοντρό", επιθετικό φλερτ μέσω ηλεκτρονικών συσκευών που ενίοτε συνοδεύεται από ιντερνετικό sex ή παραμένει απλώς σε επίπεδο ανταλλαγής μηνυμάτων.

-Άσε με Μαρία, είμαι να σκάσω. Μου έκλεψαν την τσάντα με όλα μου τα έγγραφα, κλειδιά, λεφτά, καλλυντικά μέσα, αλλά το βασικό μου πρόβλημα είναι το κινητό, μου λέει μετά το πεταχτό φιλί στον αέρα για να μην φύγει το λιπ γκλος της.

-Ήταν ακριβή η συσκευή σου;, ρωτώ ως ηλίθια εγώ.

-Ποιος νοιάζεται γι αυτό; Το θέμα είναι ότι είχα μόλις κατεβάσει δύο apps για ασφαλές sexting, έρχεται η διευκρίνισή της, που με αναβαθμίζει σε πανηλίθια.

-Συγγνώμη, όταν λες ασφαλές sexting, γιατί χρησιμοποιείς προφύλαξη στο sexting; Από τι κινδυνεύεις;, κάνω την ερώτηση που της ανεβάζει το αίμα στο κεφάλι.

-Δεν έχεις ιδέα, ε; Λοιπόν, θα σου πω στα γρήγορα κάποια βασικά πράγματα να τα γράψεις και στο site σου γιατί βιάζομαι. Έχω ραντεβού για nail spa (...) Το sexting, καλή μου, είναι όσο επίκίνδυνο και το κανονικό sex, μόνο που έχει άλλους κινδύνους. Δεν μπορείς δηλαδή να μείνεις έγκυος ή να κολλήσεις κάποιο νόσημα -υποθέτω ότι ακόμη κι εσύ το καταλαβαίνεις αυτό- όμως μπορεί να να σε πάρει χαμπάρι η μόνιμη σχέση σου και να οδηγηθείς στον χωρισμό. Ε, για να το αποφύγεις αυτό, υπάρχουν πλέον εφαρμογές με τις οποίες τα πονηρά μηνύματα "αυτοκαταστρέφονται". Οι περισσότεροι προτιμούν το Snapchat αλλά εγώ δοκίμασα και το Kabbom και το Wickr και είναι πολύ αποτελεσματικά...

-Συγγνώμη και πάλι βρε Ροζουλία μου αλλά δεν θα μπορούσες απλώς να διαγράφεις τα πονηρά μηνύματα από τις συσκευές σου;

-Τς,τς,τς... Σε ποια δεκαετία ζεις; Εκτός του ότι αυτό δεν σε προστατεύει γιατί μπορεί να ξεχάσεις κάπιοιο, να μην προλάβεις να το σβήσεις ή να το βρει ο δικός σου στα διαγραμμένα αρχεία, χαλάει και τη μαγεία του sexting. Είναι σαν να πρέπει κάθε φορά που κάνεις κανονικό sex, να σηκώνεσαι από το κρεβάτι και να βάζεις ηλεκτρική σκούπα! Πάει η μαγεία!

-Έχει μαγεία το sexting;

-Μεγάλη! Οι άνθρωποι απελευθερώνονται πλήρως πίσω από μία οθόνη και παριστάνουν με ευκολία τους πρωταγωνιστές των "50 αποχρώσεων του γκρι" χωρίς να χρειαστεί να αποδείξουν εάν είναι ή όχι.

-Υποκρίνονται δηλαδή;

-Ουφ, όποτε σε συναντάω με κουράζεις με χαζές ερωτήσεις. Και να υποκρίνονται τι σε νοιάζει; Σημασία έχει ότι ο άλλος δεν μπορεί να δει την κυτταρίτιδα σου, τα ψωμάκια σου, την κοιλίτσα σσου, την άσχημη μουρίτσα σου, την ηλικία σου, την απειρία σου. Δεν χρειάζεται να είσαι καν καλή ερωμένη ή καλός εραστής, αρκεί να τον παριστάνεις με επιτυχία. Άσε που όπως σου έχω εξηγήσει αν παίζεις καλά το παιχνίδι των μηνυμάτων, εξασφαλίζεις "χορηγούς" -με την καλή έννοια- που σπεύδουν να σε βοηθήσουν με κάθε τρόπο για να μην χάσουν την επαφή μαζί σου...

-Στο sexting δηλαδή προχωράς και σε ιντερνετικό sex; Δεν μένεις μόνο στο φλερτ....

-Να πάλι οι χαζές ερωτήσεις σου. Τι σημασία έχει; Μπορεί να προχωράς, μπορεί και να μην προχωράς. Η ουσία δεν αλλάζει. Αυτή είναι μια λεπτομέρεια που ενδιαφέρει μόνο τους συντρόφους όσων κάνουν sexting. Πολλοί βλέπεις το θεωρούν απιστία. Κάτι σαν "ηλεκτρονικό κέρατο".

-Ενώ δεν είναι απιστία το sexting Ροζουλία μου;

- Μπορεί να είναι, μπορεί και να μην είναι. Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι αν σε πιάσουν να το κάνεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την κλασσική ατάκα "δεν είναι αυτό που νομίζεις αγάπη μου" και να καθαρίσεις.

- Να καθαρίσεις ή να χωρίσεις... Εσύ πώς θα αντιδρούσες αν έπιανες τον μόνιμο σύντροφό σου να κάνει sexting;

-Ε, όχι! Δεν θα ήταν ποτέ μόνιμος σύντροφός μου κάποιος που κάνει sexting, καλή μου! Θα ήταν ξεπεσμός για μένα! Αυτοί οι άντρες είναι για άλλη χρήση. Εγώ τον δικό μου άντρα, τον θέλω original. Σε αφήνω τώρα. Έχω nail spa σου είπα. Φιλιά στους αναγνώστες μου!

Μαρία Παναγοπούλου
thisismarias.blog

Μαρία Παναγοπούλου
Επιστροφή στη στήλη "Η Ροζουλία"

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

** Οι ιστορίες της Ροζουλιας προέρχονται από προσωπικό ημερολόγιο που διέπεται από τους νόμους περί προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων με συμβολαιογραφικη πράξη.
Απαγορεύεται η αντιγραφή και αναπαραγωγή τους χωρίς αναφορά στην πηγή.

28 Μαϊ. 2017

Η Ροζουλία, το κορίτσι που λατρεύει το ροζ (σαν χρώμα αλλά και σαν στάση ζωής), η γυναίκα που δεν διστάζει να στείλει ερωτικά μηνύματα σε αγνώστους για να λάβει ως αντάλλαγμα το κόστος για το service του αυτοκινήτου της, κατά βάθος έχει ένα ανεκπλήρωτο όνειρο: να ντυθεί νυφούλα!

-Ξέρεις πόσες έχουν καλοπαντρευετεί μετά από μία έντονη ζωή σαν τη δική μου και μετά παριστάνουν τις κυρίες;, μου είπε σαν να ήταν κάτι που την τιμούσε αυτό. Αλλά εγώ δεν θέλω να παντρευτώ κάποιον που να είναι μόνο ωραίος, μόνο πλούσιος και μόνο επιτυχημένος, συνέχισε και έμεινε να με κοιτάζει για λίγα λεπτά στα μάτια.

Το κάνει αυτό η Ροζουλία. Την ώρα που σου μιλάει, σε κοιτάζει με ένα ύφος σαν να περιμένει να πιάσεις στον άερα το υπονοούμενο που κρύβουν τα λόγια της. Και όταν δεν το πιάνεις (όπως στην δική μου περίπτωση) ξεφυσάει και σου ρίχνει μια ματιά οίκτου. "Καημενούλα μου" μοιάζει σαν να σου λέει...

-Είπα: δεν θέλω να παντρευτώ κάποιον που να είναι μόνο ωραίος, μόνο πλούσιος και μόνο επιτυχημένος, επανέλαβε μπας και πάρω μπροστά.

-Ε, μην τον παντευτείς βρε Ροζουλία μου. Μόνο να του το φέρουμε με τρόπο μην το πάει κατάκαρδα..., σχολίασα βλακωδώς εγώ.

-Αμάν ρε Μαρία! Αυτό που εννοώ είναι ότι δεν θέλω κάποιον που να είναι μόνο αυτά που σου είπα. Θέλω να είναι όλα αυτά μαζί και κάτι ακόμη. Το πιο σημαντικό: διάσημος!, μου εξήγησε με βαθύ αναστεναγμό.

-Άρα θέλεις έναν ωραίο, πλούσιο, επιτυχημένο, διάσημο, έκανα μία σούμα των προσόντων του υποψήφιου γαμπρού λες και θα τα έγραφα σε μικρή αγγελία, αλλά δεν την είδα να ικανοποιείται.

-Να σου εξομολογηθώ την αμαρτία μου; Αυτός μου αρκούσε μέχρι σήμερα. Γιατί σήμερα είδα το προκλητήριο του γάμου Ρουβά-Ζυγούλη και δεν μου αρκεί πια.

-Τι σχέση έχει το προσκλητήριο Ρουβά-Ζυγούλη με τον γαμπρό που θέλεις εσύ;

-Τεράστια! Πρώτα από όλα έγινα έξαλλη που ο Σάκης την παντρεύεται. Αν και καταλαβαίνω ότι το κάνει γιατί είναι κύριος. Αφού την εξέθεσε και την άφησε έγκυο, θα την αποκαταστήσει.

-Συγγνώμη κιόλας αλλά δεν την εξέθεσε μία και δύο... Την εξέθεσε τετράκις, παρατήρησα.

-Ποιός είναι πάλι αυτός; Πήγε και με άλλον ο Κάτια; Και δεν της φαίνεται της σιγανοπαπαδιάς... Ο Σάκης το ξέρει γι αυτόν τον Τετράκης; Άκου όνομα! Δηλαδή πώς τον βαφτίσανε;, με πλάκωσε στις ερωτήσεις.

-Τετράκις σημαίνει τέσσερις φορές Ροζουλία μου. Όσες και οι φορές που εξέθεσε ο Σάκης την Κάτια και έκαναν ισάριθμα παιδιά, προσπάθησα να της εξηγήσω.

-Και γιατί δεν μου το λες από την αρχή και μιλάς σαν τον Άδωνι Γεωργιάδη;, με μάλωσε εκείνη. Τέλος πάντων το θέμα μου είναι ότι σήμερα είδα στη Real News το προσκλητήριο του γάμου τους και πλέον δεν μου αρκεί ένας ωραίος, πλούσιος, επιτυχημένος, διάσημος γαμπρός. Θέλω και αυτό που γράφει στο κάτω μέρος της πρόσκλησης!

 -Και τι γράφει

-Τα ονόματα των κουμπάρων: Βαρδής και Μαριάννα Βαρδινογιάννη

-Δηλαδή θέλεις να σε παντρέψουν οι Βαρδινογιάννηδες;

-Ας είναι και οι Κοκκαλαίοι δεν με πειράζει. Εμένα δεν θα με τρελάνουν τα λεφτά και η διασημότητα. Θα μείνω απλή... Και λογικήΣτο υπόσχομαι!

Μαρία Παναγοπούλου
thisismarias.com

Επιστροφή στη στήλη "Η Ροζουλία"

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα

** Οι ιστορίες της Ροζουλιας προέρχονται από προσωπικό ημερολόγιο που διέπεται από τους νόμους περί προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων με συμβολαιογραφικη πράξη. Απαγορεύεται η αντιγραφή και αναπαραγωγή τους χωρίς αναφορά στην πηγή.

2 Μαϊ. 2017

Η Ροζουλία έχει μια πολύ "δική της" άποψη για το πώς μπορεί μια γυναίκα να αξιοποιεί τα χαρίσματα που της χάρισε η φύση.

Για παράδειγμα, πριν απο λίγες εβδομάδες ήθελε να πάει εκδρομή στη Θεσσαλονίκη με το αυτοκίνητό της, το γνωστό μικροσκοπικό ροζ αυτοκίνητο με τα ροζ καθίσματα. Το πρόβλημα ήταν ότι το όχημα είχε μήνες να κάνει σέρβις και το φθηνότερο συνεργείο που βρήκε της ζήτησε 200 ευρώ- ποσό που η Ροζουλία σε καμία περίπτωση δεν σκόπευε να χαλαλίσει για τακάκια και λάδια μηχανής.

Σιγά μην πεταγα εγώ τόσα λεφτά σε συνεργεία, τέτοιες εποχές. Πέντε κλιπ τρέσες μπούκλας αγοράζω με αυτά, μου είπε επιστρέφοντας από την εκδρομή της.

Και τι έκανες;, τη ρώτησα.

Απευθύνθηκα στους χορηγούς μου. Τους έστειλα μερικά μηνύματα με πιπεράτο περιεχόμενο λίγο μετά τα μεσάνυχτα που πάνε για ύπνο οι γυναίκες και τα παιδιά τους, με ξάφνιασε με την απάντηση της.

Και;, ξαναρώτησα βλακωδώς εγώ.

Τι "και"; Έγινε παιχνίδι με τέτοια μηνυματάκια την πρώτη νύχτα, έγινε το ίδιο τη δεύτερη και την τριτη... Και μην νομίζεις πως είναι απλή υπόθεση. Οι δύο χρησιμοποιούν Viber, ο ένας το Facebook, δύο άλλοι τα κινητά τους, ημικρανία με έπιασε για να τους προλάβω..., προσπάθησε να μου εξηγήσει αλλά εγώ... Βόδι! Ανεπίδεκτη μαθήσεως.

Τι σχέση έχουν τα ερωτικά μηνυματάκια με το σέρβις του αυτοκινήτου σου βρε Ροζουλία μου; Είναι μηχανικοί αυτοκινήτων οι κύριοι;,αναρωτήθηκα, για να εισπράξω ένα από τα πιο απαξιωτικά βλέμματα της ζωής μου.

Καλά πού ζεις;;;; Χορηγοί μου είναι οι κύριοι. Όχι μηχανικοί! Και κυρίως παντρεμένοι. Οι περισσότεροι ζουν στην επαρχία, ένας στην Γερμανία και μόνο δύο στην Αθήνα. Καλύτερα για να μην με ζαλίζουν να συναντηθούμε. Ανταλλάσσουμε μηνύματα πονηρού περιεχομένου αλλά το παίζω και λίγο je t' aime, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ γιατί δεν τα πιάνεις κι αμέσως", μου την έκανε την παρατήρηση και συνέχισε την περιγραφή της: " Αφού γίνει παιχνίδι δυο τρεις νύχτες, ρίχνω το παράπονο μου: Αχ! Άσε με είμαι χάλια σήμερα μωρουλίνι μου, γράφω και ανάλογα τι χρειάζομαι το ξεφουρνίζω. Ε, μετά περιμένω να δω τι ψάρια θα πιάσω.

- Και τι πιάνεις συνήθως;, διακινδύνευσα να ακούσω την σόκιν απάντηση.

Α, δεν έχω παράπονο. Και το λογαριασμό του κινητού μου πληρώνουν όταν πριν τα πονηρά τους στείλω μήνυμα Αύριο θα μου κόψουν το τηλέφωνο και πώς θα αντέξω χωρίς τις κουβεντούλες μας, και τη δόση της πιστωτικής άμα τους γράψω Θα ήθελα να κρυφτώ στην αγκαλιά σου για να μην νιώθω τόσο δυστυχισμένη και το ενοίκιο άμα το μήνυμα μου είναι το σωστό. Αυτή τη φορά μου πληρώσανε το σέρβις του αυτοκινήτου για να πάω εκδρομούλα.

- Και πώς το ζήτησες αυτό βρε Ροζουλία ;

- "Έγραψα σε όλους: Άντρα μου, αν κάνω πολλές μέρες να σου στείλω μην νομίσεις πως σε ξέχασα. Θα έχω τρακάρει γιατί δεν έχω να πληρώσω τα τακάκια των φρένων..."

- Και βρέθηκε άντρας που στα πλήρωσε με αντάλλαγμα μερικά μηνύματα ερωτικού περιεχομένου;.

- Τς, τσ, τσ... Εντελώς άσχετη είσαι. Sexting λέγεται. Και δεν βρέθηκε ένας μόνο. Υπάρχουν πολλοί. Οι άντρες όταν νιώθουν προστάτες και φοβεροί εραστές μεχρι καταναλωτικό δάνειο μπορεί να πάρουν για να μη σε χάσουν. Τώρα βέβαια με την κρίση, μας κόψανε και τα δάνεια οι τράπεζες. Οπότε βολευόμαστε με τα λιγότερα. Εκεί μας κατάντησαν. Το μυστικό είναι να ξέρεις πότε, πώς και από ποιον θα ζητήσεις αυτό που χρειάζεσαι. Και φυσικά να έχεις μυαλό..., με κοίταξε με νόημα, καθιστώντας σαφές ότι ανάμεσα στις δύο μας, εκείνη είχε το "μυαλό".

Και όλα αυτά Ροζουλία μου μόνο με μηνύματα εξ αποστάσεως; Χωρίς πιο... στενή επαφή;, έκανα και την τελευταία χαζή ερώτηση.

Ε ναι! Για δυο τακάκια κι ένα λίτρο λάδι; Φυσικά μόνο εξ αποστάσεως, έλαβα την αγανακτισμένη απάντηση.

Ήθελα πολύ να ρωτήσω τι γίνεται σε περίπτωση που χρειαστούν αλλαγή και οι 4 ρόδες του ροζ αυτοκινήτου αλλά δεν το τόλμησα. Η Ροζουλία ήταν ήδη πολύ εκνευρισμένη με τις ανόητες απορίες μου...

Μαρία Παναγοπούλου
Επιστροφή στη στήλη "Η Ροζουλία"

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

** Οι ιστορίες της Ροζουλιας προέρχονται από προσωπικό ημερολόγιο που διέπεται από τους νόμους περί προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων με συμβολαιογραφικη πράξη.
Απαγορεύεται η αντιγραφή και αναπαραγωγή τους χωρίς αναφορά στην πηγή.

30 Απρ. 2017

"Θέλω να πάω μια μέρα στα γραφεία του ΑΣΕΠ. Μήπως ξέρεις πού είναι;" με ρώτησε πριν από λίγο καιρό η Ροζουλία.

" Γιατί θέλεις να πας στα γραφεία του ΑΣΕΠ, αν δεν γίνομαι αδιάκριτη;" ρώτησα εγώ με τη σειρά μου.

"Θέλω να διοριστώ στο Δημόσιο" μου απάντησε με φυσικότητα και πριν προλάβω να αντιδράσω συμπλήρωσε: "Όταν τελείωσα εγώ τις σπουδές μου, μπορούσες να μπεις στο Δημόσιο χωρίς να πας στον ΑΣΕΠ. Έπρεπε να έχεις μόνο κάποιο μέσον. Εγώ είχα τον θειό μου στην Καρδαμύλη που μου έλεγε συνέχεια να μιλήσει σε έναν γνωστό του Υπουργό. Αλλά πού μυαλό τότε...".

"Συγγνώμη που σε διακόπτω, αλλά δεν ήξερα ότι έχεις κάνει σπουδές..."

"Ναι βέβαια! Ένα χρόνο σπούδαζα... Πήγα έξι μήνες στο ΤΕΙ Ξύλου και Επίπλου. Και έξι μήνες έκανα μακιγιάζ-μαλλιά-νύχια " με ενημέρωσε με ύφος που αμφιβάλλω αν είχε ποτέ ο καθηγητής Νανόπουλος...

" Ούτε ότι υπάρχει αυτό το ΤΕΙ ήξερα.... Και διαρκούν τόσο λίγο οι σπουδές; " 

" Δεν ξέρω πόσο διαρκούν...Εγώ τόσο πήγα. Μετά είδα στην τηλεόραση την Βερόνικα Αργέντζη που έπαιζε στο Τμημα Ηθών και ήθελα να γίνω Αστυνομικός ή κάτι με στολή. Εκτός από νοσοκόμα γιατί φοβάμαι την ένεση..."

"Την Βερόνικα Αργέντζη! Τι θυμήθηκες βρε Ροζουλία... Και έκανες μαθήματα Μακιγιαζ και Κομμωτικής για να γίνεις Αστυνομικός;".

" Όχι ρε Μαρία... Λες κάτι βλακείες ώρες ώρες. Για να μάθω να βάφομαι και να χτενίζομαι σωστά . Γιατί γυναίκα που ξέρει να βαφτεί σωστά μπορεί να πετύχει τα πάντα. Και αυτός είναι ο λόγος που θέλω να πάω και στον ΑΣΕΠ...".

"......"

" Για να με δουν live, βρε καρδούλα μου. Είναι αλλιώς να πάει από κοντά μια ωραία γυναίκα, βαμμένη, με τις τρέσες στο κεφάλι, το κόκκινο κραγιόν, το μίνι και τη γόβα, κι αλλιώς να στείλεις μια σκέτη αίτηση... Δεν έχεις ακούσει που λένε ότι η ομορφιά ανοίγει πόρτες;"

" Το χω ακούσει αλλά δεν είχα ποτέ φανταστεί ότι εννοούσαν την πόρτα του ΑΣΕΠ... Και πού ακριβώς θέλεις να διοριστείς Ροζουλία; Κάπου με στολή;".

"Α όχι! Τις στολές τις φοράω αλλού τώρα πια, αν πιάνεις τι σου λέω... Θέλω να διοριστώ στην ΕΡΤ".

" Σαν μακιγιέζ; Δεν ειναι εύκολο. Θέλει προϋπηρεσία."

"Δεν με πειράζει. Αρκεί να πηγαίνω στην αποστολή της Eurovision".

"Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά έχω βάσιμες υποψίες οτι δεν πας μέσω ΑΣΕΠ, ούτε στην ΕΡΤ ούτε στην Eurovision..."

" Και πώς πας στην ΕΡΤ και τη Eurovision;"

"Αχ βρε Ροζουλία. Είναι μεγάλη συζήτηση αυτή. Γιατί δεν μένεις στη δουλειά σου;".

"Γιατί τόσα χρόνια δεν αναγνώρισε κανείς ούτε τις σπουδές μου, ούτε τις ικανότητες μου. Γι αυτό θα σου χρωστάω χάρη: βρες μου την διεύθυνση του ΑΣΕΠ. Και όλα τα άλλα άστα πάνω μου...". 

" Θα στην βρω αν και θα πας άδικα. Κάπου στους Αμπελόκηπους νομίζω πως είναι, στην οδό Πουλίου..."

" Πουλίου;"

"Ναι. Την ξέρεις;"

" Φυσικά! Ρώτας κάτι βλακείες ώρες ώρες βρε Μαρία... "

Μαρία Παναγοπούλου
Επιστροφή στη στήλη "Η Ροζουλία"

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

** Οι ιστορίες της Ροζουλιας προέρχονται από προσωπικό ημερολόγιο που διέπεται από τους νόμους περί προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων με συμβολαιογραφικη πράξη. Απαγορεύεται η αντιγραφή και αναπαραγωγή τους χωρίς αναφορά στην πηγή.

28 Απρ. 2017

Η Ροζουλία είναι ένα κορίτσι που δεν περνάει απαρατήρητο (και όχι μόνο λόγω της εμμονής της με το ροζ χρώμα). Οι παλιότεροι φίλοι μου στο Facebook έχουν διαβάσει πολλά για αυτήν (και το ροζ αυτοκίνητο της) όμως για να γράψω δημοσίως στο blog κάτι που να την αφορά, έπρεπε να εξασφαλίσω με κάποιο τρόπο την έγκρισή της.

Στην αρχή δίσταζα. Πώς λες σε κάποιον ότι η ζωή και η συμπεριφορά του σε... εμπνέουν να γράφεις ολόκληρες ιστορίες που συχνά αγγίζουν τα όρια της υπερβολής; Μόλις την είδα όμως μπροστά μου ο δισταγμός χάθηκε. Της το είπα ευθέως. Και η αντίδρασή της ήταν απο μόνη της μία νέα πηγή έμπνευσης. Σας μεταφέρω αυτούσιο τον διάλογό μας.

-Χαχαχα... Δεν είσαι η πρώτη που μου λέει ότι της κανουν εντύπωση αυτά που λέω. Οι περισσότεροι φίλοι μου με φωνάζουν Μενεγάκη, αφού κι αυτή στην αρχή έγινε γνωστή για τις ατάκες της. Άσε που έχουμε πολλά κοινά με την Ελενη.

- Ε, ναι. Είσαστε ξανθιές και κούκλες...

- Καλέ έχουμε ομοιότητες σοβαρές. Όχι μόνο εξωτερικά.
Πρώτον η Μενεγάκη είναι συγγενής του Μπιθικώτση. Ε, εμένα ο παππούς μου έμενε κοντά στο πατρικό του Μπιθικωτση στο Περιστέρι.
Δεύτερον η Ελένη παντρεύτηκε τον Μάκη. Μάκη λένε τον αδελφό μου!
Τρίτον είμαστε και οι δυο Σκορπιοί.
Τέταρτο μας παίρνει παντού ο ύπνος όταν είμαστε κουρασμένες. 
Πέμπτον δίνουνε μεγάλη σημασία στο σωστό κραγιόν. Απίστευτο;

-Σαν δίδυμα που χωρίστηκαν στη γέννα ένα πράγμα...

-Εσύ Μαρία την έχεις γνωρίσει τη Μενεγάκη; Λένε ότι είναι πανέξυπνη αλλά κάνει επίτηδες τη χαζή καμμιά φορά. Να άλλο ένα κοινό μας... Το έκτο...

-Δεν την γνωρίζω προσωπικά. Αλλά όσες φορές την είδα από κοντά, μου κόπηκε η ανάσα από το ποσο όμορφη και λαμπερή είναι. Και ναι, εχω ακούσει κι εγώ οτι πρόκειται για μια πολύ έξυπνη γυναίκα...

-Χαίρομαι! Λοιπόν δεν με πειράζει καθόλου να γράφεις πράγματα για εμένα, αλλά με έναν όρο: δεν θα γράφεις το πραγματικό μου όνομα. Θα με λες Ελένη Μενεγάκη...

- Ξέρεις... Φοβάμαι ότι δεν μπορώ να το κάνω αυτό...

-ΓΙΑΤΙ;;;;;

- Γιατί Ελένη Μενεγάκη λένε την Ελένη Μενεγάκη. Όπως ας πούμε Coca Cola λένε την Coca Cola.

- Εμένα μου αρέσει πολύ και η ΒΙΚΟΣ Cola...

-Δεν θες να γράψω οτι σε λένε ΒΙΚΟΣ Cola ελπίζω...

-Γίνεται;

- Μπορεί και να γίνεται .... Αλλά γιατί να μην γράψουμε ένα κανονικό όνομα;

-Όχι δεν θέλω το δικό μου. Ή Ελένη Μενεγάκη ή τίποτα!

- Λυπάμαι.. Δεν πειράζει. Δεν θα γράφω τίποτα για εσένα στο blog μου. Σε ευχαριστώ που άκουσες την πρόταση μου...

- Καλά περίμενε τότε. Ξέρω ένα άλλο όνομα που μου ταιριάζει. Αλλά αυτή τη φορά θα το δεχτείς.

- Να το ακούσω... Μην μου πεις ξαφνικά Εύα Καϊλή επειδή είναι ξανθιά και μοιάζετε...
- Σε ποιο κανάλι βγαίνει αυτή; Δεν την ξέρω.

-................

- Τέλος πάντων. Αν θες να γράφεις για εμένα θα με λες Ροζουλία. Όχι Ροζαλία. Ροζουλία. Σύμφωνοι;

- Απολύτως!

Κάπως έτσι, γεννήθηκε η Ροζουλία. Και από σήμερα θα μοιράζομαι μαζί σας και τις δικές της ιστορίες. Αν διακρίνετε ομοιότητες με γνωστές ή φίλες σας, μην το κάνετε θέμα. Παντού υπάρχει μια Ροζουλία...

Μαρία Παναγοπούλου
Επιστροφή στη στήλη "Η Ροζουλία"

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

** Οι ιστορίες της Ροζουλιας προέρχονται από προσωπικό ημερολόγιο που διέπεται από τους νόμους περί προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων με συμβολαιογραφικη πράξη.
Απαγορεύεται η αντιγραφή και αναπαραγωγή τους χωρίς αναφορά στην πηγή.