Να γνωριστούμε...

Photo by Harris Ergatidis

Είμαι η Μαρία. Το κανονικό επίθετο μου είναι Παναγοηλιοπούλου. Έχει 8 συλλαβές και 16 γράμματα. Το μονο πιο ακατάλληλο για... καριέρα είναι το Σπανοβαγγελοδημητρης αλλα το πρόλαβε ο Αυλωνιτης στη Σωφερινα. Γι αυτό κι εγώ προτίμησα το "κομμένο" Παναγοπούλου, που έτσι κι αλλιώς χρησιμοποιώ επαγγελματικά από το 1989 όταν ξεκίνησα να εργάζομαι στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,4 με σκοπό να γίνω δημοσιογράφος. Υπολόγιζα όμως χωρίς τον… έρωτα. 

Ο γάμος και η γέννηση του γιου μου έβαλαν τα σχέδια μου για καριέρα σε δεύτερη μοίρα αφού προτίμησα τον ρόλο της full time μαμάς, ξεδίνοντας μέσα από το (ερασιτεχνικό) γράψιμο. Μόλις ο γιος μου μεγάλωσε λίγο, συνεργάτηκα με τον τηλεοπτικό σταθμό STAR, έχοντας την επιμέλεια και παρουσίαση της παιδική στήλης στην εκπομπή STAR CAFE, ενώ κάποια χρόνια μετά ασχολήθηκα με το πιο ενδιαφέρον κομμάτι των ΜΜΕ, αυτό που βρίσκεται πίσω από τις κάμερες.
  
Έχω δημιουργήσει το thisismarias.com, τον προσωπικό μου χώρο στο διαδίκτυο. Αρθρογραφώ στο aixmi.gr καθώς και στο eventful.gr και γράφω στην εφημερίδα "Κυριακάτικη" τη στήλη "Με το μάτι της Μαρίας". σε λίγους μήνες θα κυκλοφορησει το πρώτο μου βιβλίο από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΟΣ. 
 

Σπούδασα Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, είμαι Παναθηναϊκός και περήφανη μαμά του Κωνσταντίνου Χαρδαβέλλα που είναι Διαιτολόγος και δημιουργός του Love My Kilos.
 
P.S. Ευχαριστώ τον φωτογράφο Χάρη Εργατίδη γιατί με φωτογράφησε άβαφτη, αφήνοντας το σωστό φως να κάνει όλη τη "δύσκολη δουλειά"...